Haberler

Siverek'te "Yeni Türkiye Ekseninde Ortadoğu" Semineri

Siverek ilçesinde, Şanlıurfa Ekonomi Kulübü tarafından "Yeni Türkiye Ekseninde Ortadoğu" konulu seminer düzenlendi.

Siverek ilçesinde, Şanlıurfa Ekonomi Kulübü tarafından "Yeni Türkiye Ekseninde Ortadoğu" konulu seminer düzenlendi.

Yenişehir Mahallesi'ndeki Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Seminerde ilk olarak Birinci Dünya Savaşında yaşanan ekonomik gelişmeler ile çok partili dönemde Türkiye'nin ekonomik yapısını anlatan slayt, katılımcılara izletildi.

Etkinlikte daha sonra konuşan gazeteci-yazar Ömer Turan, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasının ekonomik açıdan önemini anlattı.

Yeni sistemde cumhurbaşkanının yetkilerinin denetim altına alınacağını ifade eden Turan, şunları kaydetti:

"Eski sistemde cumhurbaşkanı vatan hainliği dışında yargılanmaz. Vatan hainliğinin de tanımı anayasada olmadığı için yargılanmada söz konusu değil. Ancak, 16 Nisan sonrası cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde tam tersine cumhurbaşkanı yetkileri denetime tabi tutulmuş. Bu sistemin en büyük artısı siyasi istikrardır. Şu anda Türkiye'deki hükümet sisteminin bir ismi yoktur, tam anlamı ile bir parlamenter sistem değildir. Yeni sistemde istikrarlı ve güçlü bir Türkiye olacak. Başkanlık sistemi sonrasında bu ülkede siyasi krizler olmayacak, hükümet kurulma derdi olmayacak, darbe yapmak imkansız hale geliyor. Mevcut sistem İngiltere'nin bize empoze ettiği bir sistemdir. Bu sistemle güç odakları istediği gibi oynayabilir. Ancak başkanlık sistemi ile beraber güçlü bir otorite olacak. Yeni sistemin en büyük özelliği Türkiye tam anlamı ile tam bağımsız bir ülke olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Yenişehir Şanlıurfa Siverek Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title