Haberler

Siverek'te Velilerden Tam Gün Eğitim Protestosu

Kırkbir Evler Mahallesi'nde bulunan Mehmetçik İlkokulu'nda tam gün eğitim sisteminin uygulanmasına tepki gösteren veliler, sabah saatlerinde çocuklarıyla birlikte Siverek-Diyarbakır karayolunu ulaşıma kapattı.

Kırkbir Evler Mahallesi'nde bulunan Mehmetçik İlkokulu'nda tam gün eğitim sisteminin uygulanmasına tepki gösteren veliler, sabah saatlerinde çocuklarıyla birlikte Siverek- Diyarbakır karayolunu ulaşıma kapattı. Veliler, sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polislerin ikna etmesiyle eylemi sonlandırdı. Bu kez yürüyüş yapmak isteyen grup, yine polisin ikna etmesiyle servis minibüsleri ile Kaymakamlığa taşındı.

KAYMAKAM ŞAŞIRDI

Kaymakamlık toplantı salonunda Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ile görüşen öğrenci velileri tam gün eğitim sistemine tepki gösterdi. Okullarında ikili eğitim isteyen velilerin talebi karşısında şaşıran Kaymakam Erkal, Tüm dünyada uygulanmaya çalışan tam gün eğitim sistemine geçmek için onlarca okul yapıyoruz. İlçemizde 10 okulda bu yıl tam gün eğitim veriliyor. Önümüzdeki yıl yapılan yeni okulların açılmasıyla tüm okullarımızda tam gün eğitime geçmek için çaba sarf ederken, ikili eğitim istenmesine şaşırdım. Tam gün eğitim istemeniz gerekirken tam tersini istiyorsunuz dedi.

Okulda kaliteli ve standartlara uygun eğitim için tam gün eğitim sisteminin önemini anlatan Kaymakam Erkal, bu konuda bir anket uygulanması ve sonuca göre karar alınması için talimat vereceğini de kaydetti.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hamza Erkal Diyarbakır Siverek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title