Haberler

Siverek'te Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanlığınca 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi şehitlerini anma programı düzenlendi.

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanlığınca 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi şehitlerini anma programı düzenlendi.

Paşa Konağı Sosyal Tesislerinde düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Kahramanlarını Anma Programı'na Siverek Kaymakamı Dr. Vural Karagül, AK Parti, CHP, Hüda-Par ve Saadet Partisi İlçe Başkanları, İlçe Emniyet Müdürü, STK Temsilcileri ile bir grup davetli katıldı.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan MHP İlçe Başkanı Mustafa Fettahlı, programa katılanlara teşekkür etti. Fettahlı, "Hoca kılıklı bir vaiz milletimize, vatanımıza, bayrağımıza ve dinimize göz dikmiştir. Pennsylvania'daki terörist başı milletimizi kendi uçağıyla, kendi silahıyla asker kılığına girerek emperyalist dostlarıyla karar kılmış, Bizans kalıntılarıyla bir olup ülkemize vur emri vermiştir" dedi.

Fettahlı'nın ardından söz alan diğer siyasi parti ilçe başkanları da birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi gecesi yaşananların asla unutulmayacağını belirten Siverek Kaymakamı Dr. Vural Karagül, "Biz o gece neler yaşadık, o geceyi şöyle gözlerimin önüne tekrar getiriyorum ki gözlerimin önünden hiç gitmiyor. Televizyona ilk baktığımda köprünün anormal bir şekilde askerler tarafından kapatılması sırasında 'acaba bir terör saldırısı mı?' diye düşündük. Daha sonrasında ise 'gerçekten darbe mi? falan, ihtimalde veremiyoruz. 'Yok canım, olur mu?' diyor insan. Aradan biraz zaman geçmesiyle Ankara'ya bağlanılıyor ve o melanetin işlendiğini öğreniyoruz ve anında kendimizi bir anda emniyette, emniyetin bahçesinde polis memurlarının hepsini göreve çağırıyoruz. Zaten o arada devleti kimseye teslim etmeme inancımızı polis memurlarımızla da paylaşıyoruz. Onlara o yönde talimat veriyoruz ve gerekirse bu laneti yapanlara karşı kanımızın son damlasına kadar direneceğimizin talimatını veriyoruz. Hepsi de sağolsun bu talimata uydu" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz kalkışmasının ardından gelen birlik ve beraberliğin ders olması gerektiğini söyleyen Karagül, "Bir daha bu tezgaha kalkışanlar karşılarında her zamanki gibi 15 Temmuz'da olduğu gibi bizleri ve milletimizi bulacaklardır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından MHP İlçe Başkanı Mustafa Fettahlı, Siverek Kaymakamı Dr. Vural Karagül'e plaket verdi.

Yaklaşık bir saat süren program, yemeğin ardından İlçe Müftüsü Burhan Barut'un yaptığı dua ile sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa AK Parti Siverek Yerel Haberler

title