Haberler

Siverek'te Kütüphaneler Haftası Etkinliği

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 51. Kütüphaneler Haftası Ali Erkan Kavaklı'nın 'Okuma ve Zeka Gelişimi' adlı konferansı ve ağaç dallarından meyve yerine kitap alınıp okunmasıyla kutlandı.

Kütüphaneler Haftası etkinliği El Cabir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Program açılışı konuşmasını Siverek Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Lale, "Bu yıl Türkiye genelinde 51.Kütüphaneler haftasını kutlamaktayız. Haftanın amacı kütüphanelerimizin sorunlarını dile getirmek, kütüphanelerin tanıtımını yapmak ve kütüphanelerin toplum içindeki rolünü anlatmaktır. Kendini geliştirmek isteyen 7'den 70'e herkesin seviyesine göre kitap ve sürekli yayınların ücretsiz olarak sunan kütüphaneler; Devletin demokratik kurumlarıdır. İlçe kütüphanemizin en büyük sorunlarından biri bina sorunudur.1962 yılından faaliyette olan kütüphanemiz sürekli geçici ve uygun olmayan binalarda hizmet vermektedir" dedi.

Programa Eğitimci-Yazar Ali Erkan Kavaklı'nın 'Okuma ve Zeka Gelişimi' adlı konferansıyla devam edildi. Kavaklı, konuşmasında zekayla ilgili açıklamalar yaparak okumanın, öğrenmenin ve insan beyninin gelişimini örnekler vererek açıkladı. Türkiye'de kitap okurlarının ve kitap basımının her yıl arttığına dikkat çekti. Konuşmasını öğrencilere okuyabileceği kitaplar önererek bitirdi.

Program sonunda Siverek halk kütüphanesi müdürü Ali Lale, Eğitimci-Yazar Ali Erkan Kavaklı'ya plaketini takdim etti.

Ali Erkan Kavaklı'nın kitaplarını imzalamasının ardından etkinlik Cumhuriyet Parkı'nda ağaç dallarından meyve yerine kitap alınıp okunmasıyla sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Ali Erkan Kavaklı Siverek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title