Haberler

Siverek'te Kan Bağışına Yoğun İlgi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Kızılay tarafından kurulan gezici kan bağış konteynırında vatandaşlar kan bağışına yoğun ilgi gösterdi.

İlçenin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Sulu Camii önünde kurulan kan bağış standı, yoğun ilgi gördü. "Bağışlanan Her Kan Kurtarılan Üç Can" sloganı ile yola çıkan Kızılay kan toplama aracı 2 gün boyunca gönüllü vatandaşlardan kan toplandı. Kan bağışı öncesinde vatandaşlar gerekli formları doldurdu. Kızılay gezici Kan bağış standında görevli personel, vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden memnun olurken, kan bağışı için çağrıda bulundu. Görevliler, kan bağışının düzenli olarak yapılması gerektiğini belirterek, 1 litre kanın 3 kişinin hayatını kurtardığını hatırlattı.

Siverek Kızılay şubesi başkan yardımcısı Hasan Lütfi Mersin, "Kan bağışı üretilemeyen tek sıvıdır. Bunun için düzenli olarak, kan bağış kamyanları düzenliyoruz. kanın önemini az çok herkes biliyor ama kanın bir gün bize de lazım olabileceği unutulmamalıdır" diyerek, kampanyaya destek verenlere teşekkür etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Hürriyet Kızılay Siverek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title