Haberler

Siverek'te Ankara'daki Patlamaya Tepki Eylemi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Kanlıkuyu meydanında bir araya gelen HDP ve DBP liler Ankara’da meydana gelen patlamayı protesto etti.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Kanlıkuyu meydanında bir araya gelen HDP ve DBP liler Ankara'da meydana gelen patlamayı protesto etti.

Ankara'daki patlamayı protesto etmek için toplanan HDP'liler, basın açıklaması öncesinde, patlamada ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. DBP Siverek ilçe Eş Başkanı İbrahim Halil Ayyıldız yaptığı açıklamada, Ankara'da TMMO, KESK, TTB,DİSK gibi demokratik kuruluşların birlikte düzenlediği barış mitinginde patlatılan canlı bombaların, HDP pankartının olduğu bölgede patlatıldığını söyledi. Yıldız, "Hiç kuşkusuz bu katliamın adresi bellidir. Katliamı yaptıranlar bellidir. Bu saldırıların failleri, partimize ait 400 merkezi yakanlar, 7 Haziran seçim sonuçlarını beğenmeyip halkımıza savaş ilan edenlerdir. Devleti ele geçirenler kendi savaş aygıtını kurmuş her yerde her alanda halkımızı baskı altına alarak diz çökmelerini beklemektedirler" dedi.

"KCK, EYLEMSİZLİK KARARINI AÇIKLAYACAKTI"

Patlama olmasaydı KCK'nın yarın eylemsizlik kararı açıklamayı planladığını ileri süren Ayyıldız, "Yarın yani Pazar günü KCK eylemsizlik kararını açıklayacaktı. Savaşta ısrar edenler bugünkü eylemi gerçekleştirdiler. Güçleri barış isteyenlere yetmediği için bu tür alçakça katliamları yapmaktadırlar. Bunlar siyasi geleceklerinin, hırsızlıklarının, yolsuzluklarının yargı önüne gelmemesi için barışı isteyenlere karşı savaşı dayatmaktadırlar. Savaşı kendi halkına karşı yapmakta kendine muhalefet olan bütün kesimleri düşman ilan etmektedirler. Ama Türkiye halkı ve demokrasi güçleri olarak, demokratik yollardan hukuku işleterek demokrasi güçlerine yapılan bu katliamların hesabını soracağız" dedi.

Partililer alkışlı protestonun ardından sessizce dağıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Şanlıurfa Siverek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title