Haberler

Sivasspor'dan Ayrılan Osman Özköylü: "Buradan Ayrılmam Yanlış"

TÜRKİYE 1'inci Ligi takımı Sivasspor'un yolunu ayırdığı Osman Özköylü, "Buradan ayrılmam yanlış. Guardiola'yı getirin, Mourinho'yu getirin hiçbir şey farketmez. Çünkü oyuncu sisteme uymak istemiyor" dedi.

Sivasspor'da 118 gün görev yapan Osman Özköylü, kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Sivas'a büyük bir heyecanla geldiğini belirten Özköylü, şunları söyledi:

"Yönetimle yaptığımız görüşme sonucunda bugün itibariyle teknik direktörlükten ayrıldım. Bu durumlar futbolun içerisinde olan şeyler ama ben başarısız sonuçlardan dolayı ilk defa bir kulüpten ayrılıyorum. Çok büyük bir özveriyle 3 ay, gecemizi gündüzümüze katarak, takımın başarılı olması için çalıştık. Birçok zaman evimize gitmedik. Bu durumda fatura her zaman teknik adama çıkıyor. Bizim de yanlışlarımız olmuştur. Oynatmak istediğimiz oyun sistemi maalesef ilk günden itibaren kabul görmedi."

"30 YAŞINDAKİ OYUNCUYA POZİSYON ALMAYI ÖĞRETİYORUZ"

Bundan sonraki süreçte Sivasspor'a, yeni gelecek antrenöre ve futbolculara başarı dileyen Osman Özköylü, Türk futbolunun en büyük sıkıntısının istikrarsızlık olduğuna dikkat çekerken şunları söyledi:

"Sonuçlar gelmediği zaman taraftar baskısı ve yönetim bundan etkileniyor. Yönetimin beklentileri tabi ki çok yüksek, bunlar hep bir sorun oluşturuyor. İtalya milli takımının teknik direktörü Chelsea'nin başına geldi ama sonuçlar kötü. Elinde olağanüstü oyuncuları olan Jose Mourinho Manchaster United'da 3 tane resmi maçı üst üste kaybetti ama görevinin başında. Bu çözüm değil. Çözüm olsaydı geçen sene bu takım düşmezdi. Asıl olan istikrar."

Türkiye'deki futbolcuların profesyonel olmadığını belirten Özköylü, yabancı oyuncuların da geldikten sonra bu düzene uyduklarını anlatırken şöyle dedi:

"Herkes kafasına buyruk olmak istiyor sahada. Real Madrid'e karşı Dortmund takımında sahada 97 doğumlu, 98 doğumlu oyuncular vardı. Emre Mor'da 97 doğumlu. Ama hiç birisi sırıtmıyor. Çünkü 10 yaşından beri sistemin içindeler. Top kendisindeyken ne yapması gerektiğini biliyor. Top rakipteyken ne yapması gerektiğini biliyor. Biz burada hala 30 yaşındaki oyuncuya pozisyon almayı öğretiyoruz" dedi.

- Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Jose Mourinho Osman Özköylü Sivasspor Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title