Haberler

Sivaslı Üçüzlerin Karne Heyecanı

Sivaslı üçüzlerin karne heyecanı (2)MÜLTECİ ÇOCUKLARI KARNE ALDISivas'ta 2015-2016 eğitim öğretim sezonunun sona ermesiyle kentte yaşayan Afgan uyruklu ve Suriyeli mülteciler de karne heyecanı yaşadı.

Sivaslı üçüzlerin karne heyecanı (2)

MÜLTECİ ÇOCUKLARI KARNE ALDI

Sivas'ta 2015-2016 eğitim öğretim sezonunun sona ermesiyle kentte yaşayan Afgan uyruklu ve Suriyeli mülteciler de karne heyecanı yaşadı. Son 2 yılda aileleriyle birlikte Sivas'a yerleşen Suriyeli yaklaşık 200 öğrenciye kentteki bir çok okulda karne dağıtıldı. Kazım Karabekir Paşa İlkokulu'nda eğitim gören 4 Suriyeli öğrenciden 1'inci sınıf öğrencisi Aishaa Alsaadi, Türkiye'yi ve okulunu sevdiğini söyledi. Gazipaşa Ortaokulu'nda ise Afgan uyruklu 62 öğrenciye karne verildi. Karnesini ve takdir belgesini okul müdürü Hulusi Sayıcı'dan alan Afgan uyruklu 7'inci sınıf öğrencisi Yasemin Najafi, 7 yıldır Türkiye'de yaşadıklarını belirterek, "1'inci sınıfı Ağrı'da okudum. Sonra 2'inci sınıfın 2'inci döneminde Sivas'a geldik. Türkiye'ye geldiğimizde ilk yıl bayağı zor geçti. İnsanları anlamak, konuşmak veya kültürlerine uyum sağlamak zordu. Ama tabi ki daha sonra alıştım. Takdir aldığım için de çok mutluyum. Ailem benimle gurur duyuyor" dedi.

'MUCİZE BEBEK' AZRA'NIN İLK HEYECANI

Bu arada 5 yıl önce Van'da meydana gelen depreme 14 günlükken yakalanan ve 47 saat sonra enkaz altından çıkarılarak depremin simgesi haline gelen 5 yaşındaki Azra Karaduman da ilk karnesini aldı. Melek Reşit Hanım Anaokulu'nda eğitim gören Azra Karaduman, annesi Semiha Karaduman ile birlikte okula gelerek öğretmeni Filiz Akdoğan'dan karnesini aldı. Öğretmeni Akdoğan ile hatıra fotoğrafı çektiren Azra bebeğin, yaşının küçük olması nedeniyle önümüzdeki yıl da anaokuluna devam edeceğini öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kazım Karabekir Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title