Haberler

Sivaslı Altın Çilek Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Uşak'ın Sivaslı İlçesi'nde, 30'uncu Altın Çilek Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Uşak'ın Sivaslı İlçesi'nde, 30'uncu Altın Çilek Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Sivaslı İlçesi'nde Evrenli Doğal Parkı'nda bu yıl 30'uncusu düzenlenen Altın Çilek Kültür ve Sanat Festivali'ne CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun ve CHP PM Üyesi Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Sivaslı Kaymakamı Mutlu Akyol, CHP'li Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl, CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Nadi Sancar ve vatandaşlar katıldı. Festivalde en güzel çilek yarışmasına katılan 17 üreticiye altın hediye edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun telgrafı okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Bekilli halk oyunları ekibinin halk oyunu gösterisi yapıldı.

'BURADA SİYASET YAPMAYACAĞIM'

Festivalde konuşan CHP'li Kamil Okyay Sındır, insanların toprağının ve yetiştirdiği ürünlerinde çok güzel olduğunu ifade ederek, "Burada siyaset yapmayacağım. Belediyelerin etkinliklerinde sert siyasi söylemleri çok doğru bulmam. Çünkü belediyeler halka hizmet eden kurumlardır ve o etkinliklerde farklı siyasi görüşlerde farklı insanlarda olabilir. Ama doğruları söylemek, gerçekleri ifade etmekte, siyaset yapmıyoruz derken bunlardan kaçınmak ve sakınmakta doğru değil" dedi.

Dileğinin üreticinin sıkıntı çekmemesi olduğunun altını çizen Sındır, "Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten hangi iktidar olursa olsun, bakanlıkta hangi siyasal iktidar olursa olsun hiç önemli değil. Dileğimiz üreticinin sıkıntı çekmemesi, üreticinin tarımsal üretimde var olması ve yaşabilsin. Güzel günler hepimizin olsun" diye konuştu.

'YANLIŞ POLİTİKALAR ÜRETİMİ AZALTTI'

Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl ise, "Çilek Sivaslı'nın sembolü ve ilçemiz çileğin başkentidir. Ancak son yıllarda tarım politikalarında uygulanan yanlış uygulamalardan kaynaklanan üretim azalması ilçemizde de yaşanmaktadır. Yılda 8 bin ton çilek üreten ilçemizde üretim bin 700 tonlara kadar düştü. İlçemize büyük katma değer sağlayan çileğimiz yanlış para politikalarından dolayı üretimi azaldı. Geçen yıl belediye katkıları ile üreticiye fide dağıtımı yaparak çileğin başkenti unvanını korumaya çalıştık. Önümüzde ki yılda üreticimize 200 bin fide desteği vereceğiz" şeklinde konuştu.

Sivaslı'da çilek üretiminin 45 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu dile getiren Kaymakam Mutlu Akyol ise, mevsim şartları ve yaşanan don olaylarından dolayı geçmiş dönemlerde 4 bin dekarlara ulaşan üretimin 700 dekara düştüğünü söyledi.

- Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamil Okyay Sındır Mutlu Akyol Sivaslı Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title