Haberler

Sivas Valisi Kemelek'in Vefatı

Kemelek'in cenazesi, Sivas Valiliği önünde düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Çorum'un İskilip ilçesine gönderildi Vali Vekili Kalaylı: "Sayın Valimizin vefatı, ilimizde ve biz mesai arkadaşları arasında derin üzüntü oluşturmuştur"

Bir süredir tedavi gördüğü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 60 yaşında hayatını kaybeden Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in cenazesi, kentte düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Çorum'un İskilip ilçesine gönderildi.

Malatya'dan ambulansla cenazesi Sivas'a getirilen Vali Kemelek için tarihi Ulu Cami'de cuma namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına çok sayıda kişi katıldı. Cami avlusunda yer bulamayan vatandaşların, avlunun dışındaki yola saf tuttuğu görüldü. Kemelek'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, cenaze namazının ardından kortej eşliğinde Sivas Valiliği önüne getirildi.

Burada düzenlenen törende, Kemelek'in özgeçmişi okundu. Törende konuşan Sivas Vali Vekili Ömer Kalaylı, Kemelek'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Valimiz, devletin millete hizmet amacıyla var olduğunun bilinciyle yürüttüğü görevi süresince, idareyle halkımız arasında samimi, açık, dürüst, sağlam bir ilişki kurmuştur" dedi.

Kemelek'in önemli sağlık sorunlarına rağmen görev ve hizmet aşkıyla çalıştığını, hiçbir ayrım yapmadan halkla bütünleştiğini ifade eden Kalaylı, şunları söyledi:

"Valimiz, sorunların çözümüne yönelik ortak paydalarda her zaman bir araya gelebilmiş, özverili, sabırlı ve hoşgörülü tutumuyla devlet ve halk birlikteliğinin en güzel örneklerini ortaya koymuştur. Meslek hayatı süresince bildiğimiz ve Sivas Valiliği görevinde ise ise bizzat şahit olduğumuz alçak gönüllüğü, yoksul ve kimsesizlere yönelik hassasiyeti, insan ilişkilerindeki beyefendiliğiyle hem Sivas'ta kamu çalışanları üzerinde hem de halkımız üzerinde olumlu etkiler bırakmış ve onların gönlünde taht kurmuştur. Sayın Valimizin vefatı, ilimizde ve biz mesai arkadaşları arasında derin üzüntü oluşturmuştur. Bu vesileyle kıymetli eşlerine, evlatlarına, akrabalarına, Sivasımıza ve ülkemize sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."

Cenaze törenine, Kemelek'in oğlu Emre Kemelek ve bazı yakınları ile Malatya Valisi Vasip Şahin, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Merkez Valisi Nihat Canpolat, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas Vali Yardımcıları Ömer Kalaylı, Vefa Kaya, Mustafa Aydın, Salih Ayhan ve Mehmet Aktaş, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, kaymakamlar, kurum ve daire müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları, valilik personeli, polisler, askeri personel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kemelek'in cenazesi duaların okunmasının ardından toprağa verilmek üzere memleketi Çorum'un İskilip ilçesine gönderildi. Kemelek'in cenazesinin yarın öğle vakti İskilip'te toprağa verileceği belirtildi.

Vali Kemelek'in babası Doğan Kemelek, geçirdiği rahatsızlık sonucu 27 Eylül 2013'te hayatını kaybetmişti.

Kadavradan karaciğer nakli yapılmıştı

İleri safhada karaciğer yetmezliği rahatsızlığı bulunan ve karın bölgesinde çok yoğun sıvı oluşan Vali Kemelek'e, nakil yapılması düşünülen yeğeninin damarsal yapısı uygun olmayınca, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde Prof. Dr. Sezai Yılmaz başkanlığındaki ekip tarafından kısa süre önce kadavradan karaciğer nakli yapılmıştı. Naklin ardından yoğun bakım ünitesinde tutulan Kemelek, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. - Sivas

Kaynak: AA / Güncel

Zübeyir Kemelek İskilip Çorum Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title