Haberler

Sivas Valisi Gül'den Esnaf Odasına Ziyaret

Sivas Valisi Davut Gül, Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası'nı ziyaret etti.

Sivas Valisi Davut Gül, Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası'nı ziyaret etti.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden (SESOB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Gül, ziyaretinde odanın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Vali Gül, istihdam seferberliğinin başlatılmasının ardından çalışmalara başladıklarını, bu çalışmalar kapsamında kayıt dışındaki sigortasızların sigortasının da devlet tarafından yapılacağını, bu uygulamanın esnaf ve sanatkarları rahatlatacağını ifade etti.

Özellikle lokanta, berber gibi küçük esnafın yanlarında çalışanların sigortalarının 31 Aralık tarihine kadar devlet tarafından yapılacağını anımsatan Gül, şunları kaydetti:

"Esnafımızın yanlarında sigortasız olarak çalıştırdıkları elemanlar için devletimiz önemli bir imkan tanımıştır. Bu çalışanların 31 Aralık tarihine kadar sigortaları ve vergileri devlet tarafından karşılanacaktır. Bu uygulamadan faydalanmak isteyenler öncelikle Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğüne kayıt yaptıracak. İstihdam edildiğinde ise sigorta primleri ve vergileri devlet tarafından karşılanacak. Esnaf ve sanatkarımızı da rahatlatacaktır."

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül ise, ziyaretinden dolayı Vali Gül'e teşekkür etti.

SESOB Başkanı Köksal da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliğinin esnafa da yansıyacağını belirterek, bu konuda çalışmalar yapan ve hizmetleriyle Sivas halkının gönlünde taht kuran Vali Davut Gül'e teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title