Haberler

Sivas Valisi Barut'tan Yardım Toplama Uyarısı

Sivas Valisi Alim Barut, kentte son günlerde izin alınmaksızın yardım toplayan kişilerin arttığını belirterek, vatandaşları bu kişilere karşı uyardı.

Sivas Valisi Alim Barut, kentte son günlerde izin alınmaksızın yardım toplayan kişilerin arttığını belirterek, vatandaşları bu kişilere karşı uyardı.

Sivas Valisi Barut, yaptığı yazılı açıklamada, kentte son günlerde gerçek kişilerin kalem, mendil ve kitap gibi eşyaları satmak maksadıyla kamu kurumlarını ve okulları dolaştığı duyumlarının arttığına dikkati çekerek, 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanununa aykırılık teşkil eden bu satışa veya yardım toplamaya izin verilmeyeceğini ifade etti.

Yardım toplama usullerinin ilgili kanun maddesiyle belirtildiğini vurgulayan Vali Barut, mevcut durum itibariyle bahsi geçen amaca ilişkin Sivas Valiliğince herhangi bir izin verilmediğini ve şu ana kadar herhangi bir müracaat alınmadığını akaydetti.

Barut, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Valiliğimizce, Yardım Toplama Kanuna göre herhangi bir müracaat olmaksızın ve izin alınmaksızın başta resmi kurumlar olmak üzere halkımızın ev ile iş yerlerine de gidilmek suretiyle ihtiyaç sahibi kimselere verileceğinden bahisle kendilerini öğrenci, gönüllü ve yardımsever olarak tanıtan gerçek kişiler tarafından kalem, mendil ve kitap gibi eşya satışı yapılmak ve yardım toplanmak istendiğine ilişkin duyumlar alınmıştır. Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle bu tür faaliyetler artabilir. Halkımızın vicdanı duygularının sömürülerek, insaniyet, yardımsever ve hamiyetperver davranışların istismarına engel olunmalıdır. Bu itibarla, mevzuat hükümlerine aykırı yardım toplama faaliyetinde bulunmak veya malzeme satışı yapmak isteyenlere kurumlarımızca izin verilmeyecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title