Haberler

Sivas Valiliği, Evsizler İçin Otel Kiraladı

Güncelleme:

Sivas Valiliği kentteki oteli Kasım-Mayıs ayları arasında kiralayarak, şu ana kadar yaklaşık bin kişinin burada konaklamasını sağladı.

SİVAS Valiliği, 2012 yılında evsizler için "Sıcak Yuvam Projesi" projesini başlatt. Proje kapsamında, kentteki bir otel Kasım-Mayıs ayları arasında kiralanarak, bu güne kadar yaklaşık bin kişinin burada konaklaması sağlandı.

"SICAK YUVAM PROJESİ" BU YIL DA SÜRDÜ

Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2012 yılında başlatılan, 'Sıcak Yuvam Projesi' bu yıl da devam etti.

OTELE YERLEŞTİRİLDİLER

Proje kapsamında park, bahçe, metruk bina ve otogarlarda kalan kişiler Valilik tarafından tespit edilerek Paşabey Mahallesi'nde kiralanan otele yerleştirildi.

HAVA SICAKLIĞI SIFIRIN ALTINDA 20 DERECE OLDU

Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü kentte sıcak yatakla buluşan evsizler için otelin tüm imkanları da seferber edildi.

BUGÜNE KADAR BİN KİŞİ ÜCRETSİZ KONAKLADI

Her yıl Kasım ayında başlayıp Mayıs ayında sona eren proje kapsamında, bugüne kadar yaklaşık bin kişinin ücretsiz olarak otelde konakladığı öğrenildi.

ŞU ANDA OTELDE 37 KİŞİ KALIYOR

Halen ise otelde 37 kişi konaklarken, bunların 27'sini mülteciler oluşturuyor.

"OTELDE KALANLARIN ÇOĞUNLUĞU MÜLTECİ"

Proje hakkında bilgi veren Sivas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yılmaz Yüzgüleç, "İsminden de anlaşılacağı gibi soğuk havalarda dışarıda kimse kalmasın, soğuktan kimse mağdur olmasın diye ihtiyaç sahibi ve kimsesizler için sıcak bir yuva hazırlıyoruz. Bu kapsamda hizmet alımı yapmış olduğumuz otelimizde ihtiyaç sahibi vatandaş ve ilimize gelmiş olan yabancı misafirlerimizin kahvaltı, öğlen ve akşam yemekleri karşılanmaktadır. Otogar, terminal yada her hangi bir kamusal alanda kalan vatandaş tespit edildiğinde belediye ya da emniyet görevlileri bizimle irtibata geçerek en kısa sürede dışarıda kalan kişinin soğuktan korunarak kış aylarında barınması sağlanmaktadır. Türk vatandaşları dışında ilimize gelen mülteciler ile geçici koruma kapsamındaki Suriyeli misafirler de kalıcı barınma imkanına kavuşturulana kadar otel hizmetlerimizden yararlanmaktadırlar" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yuvam Sivas Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

İki yüzlü toplumdan bıktım:

Örnek olsun bencillere. Amerikanın her eyaletinde böyle. Bizim ülkemizdeki insanların neyi eksik? Burada da heryerde olsun. Fakir fukara aç, evsiz , kimsesiz kalmasın. Yoksa Peygamber efendimizden Nasıl şefaat dileyip, hangi yüzle ahirete varacağız?

3
0
yanıtYanıtla
saıda aliyeva:

helal olsun allah karşilgini fazlasiyla versin demek ki marhemet ölmemiş helal size

1
0
yanıtYanıtla
tcMobil-IOS:

Ne güzel bir haber keşke herkesin evi yuvası olsa teşekkürler sivas

0
0
yanıtYanıtla
DİYARBAKIR VALİSİ:

DİYARBAKIR SURDA BİNLERCE KİŞİ EVSİZ KALDI. DİYARBAKIR VALİSİ SAKSI MİSALİ

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title