Haberler

Sivas Tarım Platformu Toplantısı

Sivas Tarım Platformu, ağustos ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Sivas Tarım Platformu, ağustos ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Ticaret Borsası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Borsa binasında düzenlenen toplantıda, 24 Ağustos'ta yapılacak Tarım Fuarı ve Canlı Hayvan Borsasının yeni yeri hakkında üyeler karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.

Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ burada yaptığı konuşmada, 24 Ağustos'ta tarım fuarının başlayacağını anımsatarak, " Sivas'ın tarım ve hayvancılıkla ilgili fuarın açılışına gelen bakanlarımıza hem bilgilendirme vereceğiz hem de Sivas'ın sıkıntılarını aktaracağız." dedi.

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu da ot borsası ve canlı hayvan borsasının yeri hakkında şunları kaydetti:

"Sivas Şarkışla güzergahı üzerinde olan 250 dönümlük arazi içerisine yapılacak olan Canlı Hayvan Borsasında büyükbaş ve küçükbaş ticareti yapan tüccarların kullanımları için ofisler bulunacak. Şehir dışından gelen misafirler için otel olacak. Banka şubeleri bulunacak ve sosyal donatılar olacak.

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından alacağımız destekle, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimizle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, onlar proje sahibi, bizler de tarım platformu olarak proje ortağı olacağız.

Kaba Yem ve Ot Borsası projemizi de orada gerçekleştireceğiz. Malumunuz mevcutta bulunan buğday pazarı yeterli gelmemektedir. İstenildiği takdirde buğday siloları olan yeni bir buğday pazarını da oraya yapacağız."

Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız da, "Tarım Fuarındaki amaç, çiftçilerimizi en son çıkan teknolojilerden faydalandırmak ve en son tarımsal anlamdaki bilgi paylaşımını yapmak. Sivas tarım ve hayvancılık şehri bunu her zaman söylüyoruz. Sivas'ın nüfusunun yüzde 66,5 tarım ve hayvancılık sektörüyle uğraşıyor. Tarım fuarının ziyaretçi sayısı her geçen yıl artarak devam etmektedir. 2016 yılında 80 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl ise 100 bin kişi bekliyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title