Haberler

Sivas Tarım Müdürlüğü Personeli "İç Tetkikçi" Belgesi Aldı

Sivas Tarım Müdürü Mehmet Beykaya, iç tetkikçi eğitimi alan 22 müdürlük personelinin "İç Tetkikçi" belgesi almaya hak kazandığını bildirdi.

Sivas Tarım Müdürü Mehmet Beykaya, iç tetkikçi eğitimi alan 22 müdürlük personelinin "İç Tetkikçi" belgesi almaya hak kazandığını bildirdi.

Beykaya, yaptığı yazılı açıklamada, müdürlüklerinin 2005 yılında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı taşra teşkilatları içerisinde ilk olarak TSE-EN-İSO-9000 kalite belgesi aldığını belirtti.

Belgenin alınmasıyla birlikte müdürlük içerisinde yürütülen tüm iş ve işlemlerle, dokümanların kalite yönetim sistemi içerisine dahil edildiğini anlatan Beykaya, kalite sistemi gereği müşteri-çalışan memnuniyetine dayalı bir çalışma sistemi oluşturduklarını söyledi.

TSE-EN-İSO-9000 Kalite Belgesini aldıktan sonra 2007 yılında uygulamaya konulan 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu çerçevesinde müdürlüklerinde iç kontrol sistemi oluşumunun tamamlandığına da dikkati çeken Beykaya, şunları kaydetti:

"Her iki sisteminde temelinde müşteri ve çalışan memnuniyetine dayalı kaliteli, sürekli ve uygun maliyetli hizmet sunulması esası mevcuttur. Bu paralelde müdürlüğümüz personellerinden anketler vasıtasıyla gelen görüşler doğrultusunda, 27 Haziran-01 Temmuz tarihleri arasında TSE-EN-İSO-9000 temel eğitimi ile iç tetkik eğitimi çalışması yapılarak 22 personelimiz 'İç Tetkikçi' belgesi almaya hak kazandı. Bakanlığımız bünyesindeki il müdürlüklerinde, iç tetkikçi belgeleri alan ilk personellerin kurumumuzdan olmasının iş verimliliğimizi artıracağı inancını taşımaktayız. Bu belgelere sahip personelimiz hem kurum içerisinde hem de TSE-EN-İSO-9000 Belgesi bulunan ve talep edilmesi halinde diğer kurum ve kuruluşlarda iç tetkik yapabilme haklarını elde etmeleri de sağlanmıştır. "

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title