Haberler

Sivas Tarım Müdürlüğü'nün Süne Mücadelesi Çalışmaları

Sivas Tarım Müdürü Mehmet Beykaya, süne ile mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü bildirdi.

Sivas Tarım Müdürü Mehmet Beykaya, süne ile mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü bildirdi.

Beykaya, yaptığı açıklamada, süne yoğunluğunun yüksek olduğu yerlerde, mücadele yapılmadığı zaman ekmeklik, makarnalık ve tohumluk yönünden özellikle buğdayda yüzde 100'e varan oranlarda zarar oluşabildiğini belirtti.

Süne mücadelesinin 2010 yılından itibaren devlet yardım mücadelesinden çıkarıldığını, yönetimli çiftçi mücadelesine dönüştürüldüğünü anlatan Beykaya, şunları kaydetti:

"Müdürlüğümüzce merkez ve Altınyayla, Gemerek, Kangal, Şarkışla, Ulaş, Hafik, Yıldızeli kurulan 12 ekip, toplam 38 teknik personel ile kıymetlendirme surveyleri devam etmektedir. Survey çalışmaları amacıyla gidilen köylerde mutlak suretle çiftçilerle irtibata geçilmekte sünenin tanımı, zararı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verilmektedir. Çiftçilerimizin de konuya gerekli hassasiyeti göstermeleri ve yapılan survey çalışmalarına iştirak etmeleri büyük önem arz etmektedir. "

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title