Haberler

Sivas'tan Kısa Kısa

Türk Kızılayı Sivas Şubesi Kan Merkezi tarafından Suşehri ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Türk Kızılayı Sivas Şubesi Kan Merkezi tarafından Suşehri ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Suşehri Hükümet Konağı yanında düzenlenen kampanya hakkında bilgi veren Kızılay Kan Merkezinde görevli doktor Ahmet Günaydın, yaz döneminde kan bağışında düşüş olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığının genelgesi doğrultusunda kanın, Türkiye genelindeki bütün hastanelerde sadece Kızılay Kan Merkezi tarafından temin edildiğini belirten Günaydın, "Bu yüzden kana ve halkın duyarlılığına ihtiyacımız var. Özellikle havaların ısınmasıyla kan bağışında da düşüş yaşanmaktadır" dedi.

Sivas ve ilçelerinde vatandaşların kan bağışı konusunda duyarlılık gösterdiğini aktaran Günaydın, "2014 yılında 22 bin ünite kan toplanmış ve bunun 18 bin ünitesi kullanılmıştır. Çevre illerdeki hastanelerimize de kan verilmiştir. Sivas Kızılay Kan merkezinin 2015 yılı hedefi ise 24 bin ünitedir" diye konuştu.

Günaydın, kan bağışında bulunan erkeklerin sayısının kadınlara göre daha fazla olduğunu ifade ederek, Suşehri ilçesinde 3 gün sürecek kan bağışı kampanyasına vatandaşlardan destek olmalarını istedi.

Şarkışla'da asayiş toplantısı

Şarkışla ilçesinde asayiş toplantısı düzenlendi.

Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş'ın makamında düzenlediği toplantıya, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Ramazan Ergel ve İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay katıldı.

Pektaş, ilçede jandarma ve polis sorumluluk alanında yaşanan asayiş olaylarıyla ilgili bilgi aldı.

Şarkışla'nın huzurlu ve güvenli bir ilçe olduğunu söyleyen Pektaş, mesai mefhumu gözetmeksizin özveriyle çalışan jandarma personeli ve emniyet teşkilatına teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Şarkışla Suşehri Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title