Haberler

Sivas'tan Kısa Kısa

Suşehri ilçesinde belediye ekipleri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğünün bulunduğu bölgede çevre düzenleme çalışmalarına başladı.

Suşehri ilçesinde belediye ekipleri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğünün bulunduğu bölgede çevre düzenleme çalışmalarına başladı.

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi ve Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, çevre düzenleme çalışması yapılan bölgede incelemede bulundu.

Yüksel, çevre düzenleme çalışmalarını okullar açılmadan önce tamamlamayı hedeflediklerini söyleyerek, "Bu bölge ilçemizin dışarıya açılan bir kapısı. Bu nedenle şehir dışından gelen öğrencilerimizin daha güzel imkanlarda eğitim almaları için bölgede yol genişletme ve asfaltlama çalışması yapacağız" dedi.

Ulaş'ta aşçılık çırağı kursu açıldı

Ulaş ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Tu¨rkiye I·s¸ Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından aşçı çırağı yetiştirme kursu açıldığı bildirildi.

Ulaş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman Hökkeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşlardan gelen talep üzerine açtıkları aşçılık çırağı kursuna 15 kursiyerin katıldığını ve kursun 46 gün süreceğini söyledi.

İŞKUR  tarafından kursiyerlerin genel sağlık sigortalarının yatırılacağını ve günlük 20 lira ücret ödeneceğini belirten Hökkeş, kurs bitiminde yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlere aşçı çırağı belgesi verileceğini ifade etti.

Kursun ilk gününde kurs yöneticisi İlhan Türkoğlu ile iş ve meslek danışmanı Songül Yıldırım tarafından kursiyerlere bilgiler verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Yurtlar Kurumu Fazlı Yüksel Suşehri Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title