Haberler

Sivas'tan Avrupa'ya Vagon İhracatı

Sivas'tan Avrupa'ya vagon ihracatıSİVAS'ta faaliyet gösteren Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A.Ş. (TÜDEMSAŞ) işbirliğiyle Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) vagon imalatı yapan Gök Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş., ürettikleri vagonları Avrupa'ya ihraç edecek.

Sivas'tan Avrupa'ya vagon ihracatı

SİVAS'ta faaliyet gösteren Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A.Ş. (TÜDEMSAŞ) işbirliğiyle Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) vagon imalatı yapan Gök Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş., ürettikleri vagonları Avrupa'ya ihraç edecek.

Sivas Valisi Davut Gül, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi'nde vagon imalatı yapan fabrikaları gezdi. TÜDEMSAŞ'ın işlerini yürüten fabrikaların yetkilerinden bilgi alan Vali Gül, buradaki işçilerle sohbet ederek fotoğraf çektirdi. Bölgede faaliyet gösteren 4 firmaya ait 6 tesisi gezdikten sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Gül, Sivas'ın vagon sanayinde bir merkez olduğunu ifade ederek, "Bu merkez, gerek kalite belgesiyle, gerek rekabetiyle, gerekse ihracatıyla belli bir yere kadar geldi. Bundan sonraki aşamada bu 6 tesisin yatırımlarını büyütmesi için yeni yerlere ihtiyaç var. Bununla ilgili başlayan 2'inci OSB'miz var. Hepsinin oradan yer talepleri var. Burada hem kendi işlerini büyütecekler hemde daha rahat rekabet edebilecekler. Sivas'ın TÜDEMSAŞ'ın lokomotifliğinde vagon sanayide bir merkez olması şehir adına büyük bir kazanç. TÜDEMSAŞ kalite anlamında, araştırma ve geliştirme anlamında bu firmalara yol gösteriyor. Dolasıyla Sivas bu anlamda kabuğunu kırıyor, Sivas OSB kabuğunu kırıyor. Bizim bundan sonraki aşamada yapacağımız ihracatlarla, Avrupa başta olmak üzere dünyanını neresinde olursa olsun Sivas vagon sanayisi denildiğinde üzerende konuşulan bir kaç merkezden biri olmuş oluyor" dedi.

"KISA SÜRE BİR SONRA İHRACAT BAŞLAYACAK"

Vagon üretimi yapan Gök Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Nurettin Yıldırım ise "Sanayici olarak, ülkenin içinde bulunduğu bu süreçte yapabileceğimiz en iyi şey yatırım yapmak ve ekonomiyi canlı tutmak. Biz bundan öncede hükümetimizin vermiş olduğu direktifler doğrultusunda yatırımlarımız yapıyorduk. Herkes sıkıntı olur mu diye beklerken biz yatırımlara hız verdik. Sayın valimizin ve genel müdürümüzün desteğiyle yatırımlarımızı hızlandıracağız, istihdamı arttıracağız. Ekonomiyi canlı tutarak bütün dünyaya Türkiye'nin gücünü göstereceğiz. Bizim hedefimiz vagon sanayinde söz sahibi olabilmek. ve amacımız elimizden geldiği kadar her parçayı milli ve yerli yapabilmek" dedi. Üretilen vagonların Avrupa'ya ihracı konusunda çalışmalarını devam ettiğini ifade eden Yıldırım, "Önümüzdeki günlerde inşallah bununla ilgili bilgiler vereceğiz. Bazı görüşmelerimiz var. Anlaşmalarını imzalamak üzere olduğumuz, bitirmek üzere olduğumuz projeler var. Çok kısa bir süre sonra ihracat başlayacak. 4-5 yıllık bir süreçti bu. Sertifikası olmayan bir vagonu ihraç edemiyoruz. Sertifikasyon süreçlerimiz tamamlandı. Önümüzdeki haftalar içerisinde bir müjdeli haber vereceğiz. İlk etapta çok büyük hacimler olmayacak belki ama zamanla artacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title