Haberler

Sivas'taki Kazayla İlgili Soruşturma Sürüyor

Dün sabah saatlerinde Van'ın Erciş İlçesi'nden Ankara'ya giden 30 yaşındaki Yıldırım Ayaz yönetimindeki 63 AS 600 plakalı otobüs, gece sulu kar yağışı nedeni ile buzlanan yolda rüzgarın da etkisiyle kayarak yolun sağ tarafındaki şarampole devrildi.

Dün sabah saatlerinde Van'ın Erciş İlçesi'nden Ankara'ya giden 30 yaşındaki Yıldırım Ayaz yönetimindeki 63 AS 600 plakalı otobüs, gece sulu kar yağışı nedeni ile buzlanan yolda rüzgarın da etkisiyle kayarak yolun sağ tarafındaki şarampole devrildi. 9 kişinin öldüğü, 39 kişinin ise yaralandığı kazanın ardından geniş çaplı inceleme başlatıldı. Hastanede tedavi gören bazı yaralı yolcuların, şoförün uyukladığı yönündeki iddiaları üzerine kazayla ilgili soruşturmayı sürdüren Yıldızeli Cumhuriyet Savcılığı geniş çaplı inceleme başlattı.

ŞOFÖR KABUL ETMEDİ

Öte yandan kazada yaralananlar arasında bulunan otobüs şoförü Yıldırım Ayaz'ın tedavisi Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin plastik cerrahi servisinde devam ediyor. Tedavinin tamamlanmasının ardından şoförün ifadesinin alınacağı belirtildi. Serviste tedavisi süren şoför Yıldırım Ayaz uyuduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, Ben kesinlikle uyumuyordum diye konuştu. Şoförün amcası Eşref Ayaz ise kendisinin de otobüs şoförlüğü yaptığını belirterek, Yeğenim yaralı olduğu için şu an konuşmakta zorlanıyor. Ben kendisiyle de konuştum ve kaza sırasında kesinlikle uykulu olmadığını söyledi. Zaten yarım saat önce mola yerinde şoför değişikliği yapılmış. Yolda buz ve etkili bir rüzgar varmış. Bu nedenle otobüs kaymış. Zaten olay sonrasında kaza yerine giden bir ambulans da yolun buzlu olması nedeni ile kaza yapmış. dedi. Elmacık kemikleri kırılan şoförün bir kaç gün daha tedavisine hastanede devam edileceği görüldü.

TAKOĞRAFTA DİĞER ŞOFÖRÜN ADI VAR

Öte yandan kaza ile ilgili yapılan incelemelerde kaza sırasında otobüsün takoğrafında diğer şoför 46 yaşındaki Sulhattin Belin'in sürücü belgesinin takılı olduğu belirlendi. Otobüsün kaza anında 80 kilometre hız ile ilerlediği tespit edildi. Otobüsü kullanan Sulhattin Belin'in Sivas'ın İmranlı İlçesi yakınlarındaki Kızıldağ mevkisinde yol durumunun kötü oluşu nedeni ile koltuğu Yıldırım Ayaz'a devrettiği öğrenildi. Otobüsün Sivas Şehirlerarası Terminali'ne girmeden, kazada yaşamını yitiren yolcular arasında yer alan Elif Bıçkıcı'yı yol üzerinden alarak istikametine devam ettiği belirlendi. Otobüs firmasının ise yolun buzlu olması ve çalışma yapılmaması nedeni ile karayollarını suçladığı öğrenildi.

YOLDAN DOLAYI ŞOFÖR DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI

Kazada yaralanan 36 yaşındaki Özgür Taşdemir, araca Erzurum'dan bindiğini ve 35 nolu koltukta oturduğunu belirterek, Araç 22.50'de Erzurum'dan yola çıktı. Boş yer yoktu. Kızıldağ'da çok fazla sis ve yolda kar vardı. Kaptan burayı inemeyeceğini belirterek diğer otobüs şoförünü kaldırdı. Diğer şoför normal bir yolmuş gibi tedbir almadan hızlı bir şekilde indi. Sivas otogarının önünden yolcu aldı. Virajlara otobüs biraz sert giriyordu. Kaza sırasında uyanıktım. Aracın bir an zig zag çizdiğini farkettim. O sırada koltuğa sıkı sıkı tutundum. 3-5 saniye içinde her şey gelişti. Sonra araç sağ tarafa yatıp sürüklenmeye başladı. Yoldan çıkıp tarlaya düştü. O sırada herkes bağırıyordu, yakınlarını bulmaya çalışıyordu. Biz arka camdan dışarı çıktık. Otobüste bulunanlara da yardım etmeye çalıştım. Otobüsün içi korkunçtu. Saat 06.08 civarlarında 155 ve sağlık ekiplerini aradık. İlk olay yerine polis, sonrasında ise ambulans geldi. Yolda buzlanma ve sert esen bir rüzgar vardı. Hava şartları uygun değildi ama şoför ona göre arabayı sürmüyordu. Bulunduğum yerden şoförün uyuyup uyumadığını ise görmedim. dedi. Taşdemir, Kızıldağ'da hangi şoförün direksiyona geçtiğini, Sivas'ta yolcu alımı sırasında ise yeniden şoför değişikliği yaşanıp yaşanmadığını ise bilmediğini dile getirdi. Yaralılardan 35 yaşındaki Orhan Kaya ve 18 yaşındaki Yunus Kaya ise olay sırasında uyuduklarını ve kazayla birlikte uyandıklarını söyledi.

LASTİKLER İNCELENDİ

Öte yandan otobüsün kullandığı lastiklerin kış için uygun olup olmadığı da araştırıldı. Otobüsün ön lastiklerinin yazlık ve diş derinliğinin yetersiz olduğu ileri sürülürken, araçları kontrol eden polis ekiplerin uygulamalarda genellikle otobüslerin arka lastiklerinin uygunluğunu kontrol ettiği belirtildi. Otobüste yapılan incelemede otobüsün arka lastiklerinin kışlık olduğu ve seyahata uygun olduğu tespit edildi. Ancak kış şartlarında durup kalkmada sorun yaşanmaması için ön lastikler dahil tüm lastiklerin kışlık olmasının gerekli olduğu kaydedildi.

CENAZELER MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Kazada yaşamını yitirenlerin cenazeleri Yıldızeli Devlet Hastanesi'nde otopsi işleminin ardından ailelerine teslim edildi.

Kazada ölenlerden Şevki Atmaca(57), Semanur Yaş(6), Dilan Yaş'ın(8) cenazeleri Van'a, Mert Çalar (14) ve Huriye Çelik'in(27) Hakkari'ye, Mehmet Sıdık Özcip Ağrı'ya, Alican Sürücü'nün (43) Muş'a, Elif Bıçkıcı'nın(24) cenazesi ise Amasya'ya gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldızeli Erciş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title