Haberler

Sivas'ta Yolcu Otobüsünün Şarampole Devrilmesi

Yaralılardan Özgür Taşdemir: "Uyumuyordum, aracın zikzak çizdiğini gördüm ve önümdeki koltuğa sıkı şekilde sarıldım. Araç sağ tarafa yattı, sonra sürüklenerek tarlaya uçtu.

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu yaralanan 38 kişiden bazıları, kaza anında yaşadıklarını anlattı.

Sivas Numune Hastanesinde tedavisi süren yaralılardan Özgür Taşdemir (35), AA muhabirine yaptığı açıklamada, otobüse Erzurum'dan bindiğini belirtti.

Şoförün aracı hızlı kullandığını öne süren Taşdemir, "Otobüs, hızlı gidiyordu, araç savruluyordu. Yolda da kusur vardı ama ben şoförde de hızdan dolayı kusur olduğunu ve yolun durumuna göre araç sürülmediğini düşünüyorum. Her yerde aynı hızla gidiliyordu" iddiasında bulundu.

Kaza anını anlatan Taşdemir, "Uyumuyordum, aracın zikzak çizdiğini gördüm ve önümdeki koltuğa sıkı şekilde sarıldım. Araç sağ tarafa yattı, sonra sürüklenerek tarlaya uçtu, bu esnada can pazarı yaşandı. Herkes yardım istiyordu. Çığlık atanlar vardı" diye konuştu.

Kendi imkanlarıyla araçtan çıktığını ve durumu iyi olduğu için otobüse girip yaralıları kurtarmaya çalıştığını belirten Taşdemir, "Şoka girmiş iki kişiyi dışarı çıkardım. Daha sonra tekrar otobüse girdiğimde kötü bir manzara vardı" dedi.

Çoğu kişinin araçta sıkıştığını anlatan Taşdemir, ölenleri gördükten sonra araca tekrar giremediğini söyledi. Kaburgasında çatlak olan Taşdemir, sağlık ekiplerinin kaza yerine geç geldiğini öne sürdü.

"Rüya gördüğümü zannettim"

Yaralılardan Orhan Kaya (34) ise kaza esnasında uyuduğunu, uyandığında ise ağlama sesleri duyduğunu söyledi.

Otobüste sıkıştığını belirten Kaya, "Beni çıkarmaya çalışıyorlardı. Kaza olduğunu bilmiyordum. Rüya gördüğümü zannettim" dedi.

Kaya, ambulansların geç geldiğini iddia etti.

Kazadan hafik sıyrıklarla kurtulan Mehmet Sena Kaya (33) da kaza sırasında uyuduğunu belirtti. Ankara'ya hasta ziyaretine gitmek amacıyla otobüse bindiğini dile getiren Kaya, kaza esnasında araçta savrulduğunu ve düştüğü yerde 4 ölü gördüğünü söyledi.

Hemen, 112 Acil Servis'i aradıklarını belirten Kaya, yaralıları kendi imkanlarıyla çıkarmaya çalıştıklarını ifade ederek, yardımın geç geldiğini iddia etti.

Kaburgasında kırık olan Yunus Kaya (17) ise dilinden yaralandığı için konuşamadı.

Van'dan Ankara'ya giden Yıldırım Ayaz yönetimindeki 63 AS 600 plakalı yolcu otobüsünün Sivas-Ankara karayolunun Yaraşbeli mevkisinde buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucu 9 kişi ölmüş, 38 kişi yaralanmıştı. - Sivas

Kaynak: AA / Güncel

Yunus Kaya Yıldızeli Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title