Haberler

Sivas'ta Yaralı Kurtarma ve Yangın Tatbikatı

Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli yaralı kurtarma ve yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli yaralı kurtarma ve yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir un fabrikasında ilk olarak kurtarma tatbikatı yapan itfaiyeciler daha sonra senaryo gereği yanan eve müdahale etti. Oldukça başarılı geçen tatbikat sonrasında Belediye Başkanı Sami Aydın, itfaiyecileri kutladı.

Tatbikat sonrasında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yangın Eğitmeni Servet Sarı, "Üç eğitmenimizle Sivas itfaiyesine eğitim vermek amacıyla buradayız. Yapılan bu çalışmalar Sivas halkının güven ve huzur içerisinde yaşayabilmesi için gerçekleştiriliyor. Bir haftalık iş birliği çerçevesinde buradaki arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunarak çok profesyonel çalışmalar yaptık. Sivas halkı güven içerisinde olabilir." dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise "Bir haftadır itfaiye biriminde çalışan arkadaşlarımızı eğitiliyorlar. Biraz önce de çok başarılı bir tatbikatı gözlemledik. İtfaiye ekibimiz inşallah böyle zor durumlarla karşılaşmaz. Bunu temenni ediyoruz ama mecbur kalınırsa üzerine düşeni en iyi şekilde yapacaklarına da inanıyorum. Biz bu tür eğitim ve ekipman çalışmalarına çok önem veriyoruz. Doğal afetlerde, yangın, sel ve benzeri durumlarda saniyeler çok önemli, bilinçli bir ekip olması çok önemli. Bu bakımdan biz böyle şeylerle karşılaşmadan tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

İtfaiye ekipleri tatbikat sırasında açtıkları Türk Bayrağını Belediye Başkanı Sami Aydın'a hediye etti. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Organize Sanayi Bölgesi Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title