Haberler

Sivas'ta Ücretsiz Ulaşım Başlıyor

Güncelleme:

Sivas'ta engelliler, 65 yaş üzeri kişiler, şehit aileleri ve gaziler için şehir içi ulaşım ücretsiz olacak.

Konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, geçtiğimiz haftalarda resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ücretsiz veya indirimli seyahat kartları yönetmeliği hakkında bilgiler verdi.

Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Tahsin Akar ve Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Şaban Yalman'ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Uysal, yönetmelik gereği çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Uysal; "İlimizde bildiğiniz üzere Kentkart sistemini kullanıyoruz. Yolcularımızın şoförle fazla muhatap olmaması ve rahat biniş yapabilmeleri için bizim meydanda bulunan Kentkart bayiimiz ve Yenişehir'de bulunan merkezimizde vatandaşlarımız işlemlerini yaptırabilecekler. 65 yaş üzeri ücretsiz kart için bir fotoğraf ve nüfus cüzdanı, engelli ücretsiz kartı için gerekli rapor ve bir fotoğraf, şehit ailelerimiz ve gazilerimiz de aynı şekilde gerekli belgelerle uğradıkları zaman kendilerine sınırsız ve ücretsiz biniş kartları verilecektir. Bu kartları da hiç bir ücret ödemeden alacaklar. Bu kartlar ve otobüslerde yer alan güvenlik kameraları sayesinde binişlerin takibini yapabiliyoruz ve güvenli bir yolculuk amaçlıyoruz. Sistemimiz günde 1 bin 500 kart basma kapasitesine sahiptir. Bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum." dedi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sivas Yerel Haberler

title