Haberler

Sivas'ta Tarihi Eser Operasyonu

Sivas’ta polisin tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlediği operasyonda 14 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Ele geçirilen eserler arasında Antik Yunan Mitolojisi’nde Rüzgar Tanrısı olarak kabul edilen Hermes’in heykelinin de olduğu iddia edildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sivas genelinde 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu’na muhalefet etmek suçu kapsamında 13 Ocak’ta eş zamanlı olarak Şarkışla ilçe merkezi ve köyleri, Altınyayla ilçesi, Sivas il merkezi ve merkeze bağlı köyler başta olmak üzere Kayseri, Nevşehir ve Adıyaman illerinde gerçekleştirdiği operasyonlarda tarihi eser niteliği taşıyan 3 adet yüzük, tabak, 23 adet metal para, 6 adet Osmanlıca yazılı kitap, metal kül tablası, 2 adet sütun parçası, 4 adet üzerinde motifler bulunan taşlar, 8 adet metal parça, 3 adet kemer, 8 adet resim, 9 adet el yazısı ile yazılmış kağıt, metal halka, 1 adet hac şeklinde metal parça, 1 adet ayaklı kase şeklinde metal parça, 1 adet dedektör başlığı ele geçirdi. Yapılan operasyonlarda 14 şahıs gözaltına alınırken, ele geçirilen bir heykel başının Antik Yunan Mitolojisi’nde Rüzgar Tanrısı olarak kabul edilen Hermes’e ait olduğu iddia edildi. 2012 yılında İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde sergilendiği sırada kaybolduğu iddia edilen heykelle ilgili olarak polis ekipleri müze yetkilileriyle irtibata geçecek ve heykelin orijinal Hermes heykeli olup olmadığının tespiti yönünde araştırma yapılacak.

Operasyonda gözaltına alınan zanlılardan O.K., Ç.A., F.Ö. ve A.Y., emniyetteki sorgularının ardından Şarkışla Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. 

UĞUR YİĞİT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Altınyayla Şarkışla Hermes Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title