Haberler

Sivas'ta Soğuk Hava Ekili Alanlara Zarar Verdi

Sivas'ta hava sıcaklıklarının düşmesiyle meydana gelen don nedeniyle hububat tarlaları ve meyve bahçeleri zarar gördü.

Kentte geçen hafta Perşembe gecesi hava sıcaklığının eksi 15 dereceye düşmesi nedeniyle ekili bazı hububat tarlarında ve meyve bahçelerinde don meydana geldi. Don nedeniyle bazı tarlalar büyük zarar gördü. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Arslan ile Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ don nedeniyle zarar gören tarlalarda incelemelerde bulundu.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Arslan yaptığı açıklamada, "Perşembe gecesi don tehdidi vardı. Uyarımızı yaptık. O gece hava sıcaklığı eksi 15 dereceye kadar düştü. Bu nedenle hububat arazilerinde, meyve bahçelerinde soğuk zararı oluştu. Dün itibariyle ekiplerimiz köylerde ihbar gelen yerlerde hasar tespit çalışmalarına başladı. Çalışmalarımız tüm köylerde devam edecek. Hububat tarlasında baktığımızda soğuk zararını yapraklarda çok net olarak görebiliyoruz. Bu dönemde önemli olan kök boğazında herhangi bir sıkıntı olmaması baktığımız zaman kök boğazına kadar donmanın inmediğini görüyoruz. Yağan yağışlarla beraber bu hububatın kendini toparlayacağını söyleyebiliriz. Sapa kalkma döneminde sap bölümünde zarar olsaydı o hububatın kendini toparlaması uzun zaman alacaktı. İlklim şartlarımız nedeniyle tekrar yetişmesi mümkün olmayacaktı. Soğuk zararı da olsa hububat alanlarımızda kök bölgesinde herhangi bir zarar olmadığından dolayı soğuk zararı üretimimizi etkilemeyecektir" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ise, "Perşembe gecesi meydana gelen dondan dolayı en çok hububat tarlarında zarar oldu. Baktığımızda bu yörede biraz daha az. Muhtarlarımız gelip dilekçelerini verirlerse bu hasar tespitleri değerlendirilecek ve kontrolü yapılacak. Yağmurun da yağması inşallah bu sıkıntılardan kurtaracak" diye konuştu.

Hasar gören tarlalarda ve meyve bahçelerinde ekiplerin hasar tespit çalışmalarının sürdürdüğü belirtildi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İhsan Arslan Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title