Haberler

Sivas'ta, Paskalya Kutlaması

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Ermeni Koçak ailesinin paskalya kutlamalarına katıldı.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Ermeni Koçak ailesinin paskalya kutlamalarına katıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şahin ve Herika Koçak'ın Paskalya Bayramı davetini geri çevirmeyen Aydın, eşi Yurdagül Aydın ile kutlamaya katıldı.

Ermeni vatandaşların Paskalya Bayramını kutlayan Aydın, "Tabi biz bugün sizlerle olmaktan çok mutluyuz. Bu ülkede yaşayan hangi dile, hangi kültüre mensup olursa olsun herkes birinci sınıf vatandaştır. Sivas özelinde de bu şehirde yaşayan tüm hemşerilerimiz hizmetin en iyisine layıktır. Sayısı az da olsa Ermeni vatandaşlarımızın bu şehirde yaşaması bizleri mutlu ediyor" açıklamasında bulundu.

Ev sahibi Şahin Koçak ise "Dostluk kardeşlik nedir, gelsin görsünler, amacımız bu. Sizleri ağırlamaktan çok mutluyuz, bizleri bayramımızda yalnız bırakmayarak çok mutlu ettiniz" ifadesini kullandı.

Paskalya Bayramı hakkında bilgiler veren Herika Koçak da "Bu bayramı burada sizler sayesinde kutluyoruz. Kültürümüzü devam ettiriyoruz. Davetimize karşılık verdiğiniz için çok çok teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Daha sonra aile ile paskalya yemeği yiyen Aydın, paskalya yumurtasını da Şahin Koçak ile tokuşturdu. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Şahin Koçak Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title