Haberler

Sivas'ta Organ Bağışının Önemi Tartışıldı

Sivas'ta organ bağışının önemi tartışıldı Sivas Numune Hastanesi tarafından '3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası' nedeniyle düzenlenen sempozyumda organ bağışının önemine dikkat çekildi.

Sivas'ta organ bağışının önemi tartışıldı

Sivas Numune Hastanesi tarafından '3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası' nedeniyle düzenlenen sempozyumda organ bağışının önemine dikkat çekildi.

Sivas'ta Numune Hastanesi tarafından 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası nedeniyle Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde 'Organ Bağışı Sempozyumu' düzenlendi. Sempozyuma konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, Erzurum Atatürk Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Gürkan Öztürk ve Akdeniz Üniversitesi Nefroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Vural Taner Yılmaz katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sivas Numune Hastanesi Yöneticisi Prof.Dr.Hayati Öztürk, tedavisi organ ve doku nakliyle gerçekleşen hastalıkların dünyadaki en önemli sağlık sorunu olduğunu belirterek, "Ülkemizde organ ve doku nakli bekleyenlerin sayısı her geçen gün katlanarak artmaktadır. Ülkemizdeki organ bağışının yetersizliği nedeniyle organ bekleyen çok sayıda hasta hayatını kaybetmektedir. Bağışların artırılması için toplumdaki bilgi eksikliği ve bilgi kirliliğinin giderilmesi, bağış bilincinin geliştirilmesi, vatandaşlarımızın organ bağışına teşvik edilmesi gereklidir." dedi.

Sempozyumun diğer konuşmacıları da organ bağışının önemine dikkat çekerken Prof. Dr. Mustafa Karataş ise organ ve doku bağışını dini yönünden değerlendirdi. Prof. Dr. Karataş, organa ihtiyaç duyulduğunda almamak gibi bir duygunun akla gelmediğini ancak konu bağış olduğu zaman acaba günah mı diye düşünüldüğünü söyledi. Daha sonra organ bağışıyla ilgili ayetlerden örnekler veren Karataş, "Bir cana kıyan bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Bir can kurtaran da bütün insanlığı kurtarmış gibidir. İslami ilkesi bu. Dinimizin bakış açısı bu. Organ nakli deyince doğrudan bu ayet akla geliyor" dedi. Organ bağışının yapılması için kişinin ölmüş olması gerektiğini, yarı canlı bir kişinin organlarının alınmasının caiz olmadığını ifade eden Karataş, kişinin canlı iken de kan ve böbreğini para karşılığı olmaksızın bağışlayabileceğini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Mustafa Karataş Erzurum Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title