Haberler

Sivas'ta Mültecilere İftar Verildi

Sivas Belediyesi tarafından Ramazan ayının son gününde kentte yaşayan mültecilere iftar yemeği verildi.

Sivas Belediyesi tarafından Ramazan ayının son gününde kentte yaşayan mültecilere iftar yemeği verildi.

Sivas Belediyesi, Hayat Ağacı Derneği işbirliği ile ülkelerindeki savaş nedeniyle topraklarını terk etmek zorunda kalan Suriyeli, Afganlı, İranlı ve Pakistanlı mültecilere Ramazan ayının son gününde iftar yemeği verdi. 4 Eylül Mahallesi Cuma Pazarı alanında düzenlenen iftar programına Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kentte yaşayan yaklaşık bin 500 mülteci katıldı. Mültecilere iftarda mercimek çorbası, kavurma, pilav ve tulumba tatlısı ikram edildi. Okunan ezanın ardından hep birlikte oruçlar açıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın iftar sonrası yaptığı konuşmada, "Özellikle Mekke'den Medine'ye göç eden Müslümanların yaşamış olduğu olağanüstü durumu burada beraber yaşayalım istedik. Yani muhacir ile ensar arasındaki ilgiyi burada görmek istedik. Şuanda muhacirlere ensar diye hitap ettiğimiz Sivas halkımız, iş adamlarımız, hayırseverlerimiz, Belediye Başkanımız Sami Aydın bu iftarı düzenledi. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de sizlere yardımcı olacağız, sizlerin yanında olacağız. Sizleri muhacir olarak görüyoruz. Her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz" dedi.

Özaydın'ın konuşması mülteciler için Afganca ve Arapça'ya da çevrildi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Özaydın Eylül Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title