Haberler

Sivas'ta Köylerin Yerleşik Alanları Belirleniyor

Sivas İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan köy ve mezraların yerleşik alanlarının tespiti için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sivas İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan köy ve mezraların yerleşik alanlarının tespiti için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

3194 Sayılı İmar Kanunun Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinin 4'üncğ maddesi ve fıkrasında belirtilen belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan köy ve mezraların yerleşik alanı ile civarının Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinin 43'üncü maddesi gereği köy yerleşik alan sınır tespitleri İl Özel İdaresi teknik personeli tarafından yapılıyor.

Köy yerleşik alan çalışmalarını, muhtar ve azaların bilirkişiliği yardımıyla yapan idare personelleri yerinde yapılan çalışmalar sonucu köy ve mezraların yoğun yerleşim sınırlarının tespitini yaparak, muhtar ve azaların onayını da alıp verileri bilgisayar ortamında İl Encümeninin onayına sunuyor.

Köy yerleşik alan tespiti çalışmalarıyla köy sınırları içerisinde yapılacak inşaat, imar uygulamaları, cins değişikliği ve alım satım işlemlerinin kolaylaşacağını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, "Bu uygulamayla yerleşim alanı dışında bulunan tarım arazilerinin de korunması amaçlanmıştır. Köy sınırları içerisinde yapılacak inşaatlarda projelendirmek suretiyle inşaata izin verme yetkisi muhtarlığa verilmiştir." dedi.

2012 yılında başlanan çalışmalar sonucunda Sivas'ta 680 köy ve mezrada köy yerleşik alan sınır tespitinin yapıldığını ve 550 köyün, encümen kararlarıyla İlçe Özel İdare Müdürlükleri ile Sivas Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderildiğini söyleyen Ayhan, "Köy yerleşik alan sınırı içinde yapılacak yapılar yapı ruhsatına ve yapı kullanma izin belgesine tabii değildir. Tespit edilen sınır dışarısında kalan taşınmazlarda yapılacak inşaatlar ise inşaat ruhsatına tabii olmakla birlikte Çevre ve Şehircilik izni ile İl Özel İdare kontrolünde yapılacaktır." şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Ayhan Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title