Haberler

Sivas'ta Jandarma Teşkilatı'nın 177'nci Yılı Kutlandı

Sivas'ta, Jandarma Teşkilatı'nın 177'nci kuruluş yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

Sivas'ta, Jandarma Teşkilatı'nın 177'nci kuruluş yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı. Törende, eğitimli jandarma köpeklerine yaptırılan gösteriler, ilgiyle izlendi.

Kutlamalar kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde devam eden programa Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, kurum amirleri, jandarma personeli ve aileleri katıldı. Törende, senaryo gereği bir araca gizlenen uyuşturucu madde, narkotik köpeği 'Geçim' tarafından kısa sürede bulundu. Bomba arama köpeği 'Vip' ise kutular içerisine gizlenen patlayıcı maddeyi buldu. Eğitmeni tarafından itaat komutlarını yerine getiren 'Hasır'ın gösterisi de törene katılanların beğenisini kazandı.

İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz bir parçası olan Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 177'nci yılının gururla kutlandığını belirterek, "Başarılarla dolu köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Ulusumuzun bize olan teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu sevgi bağını dahada güçlendirmek amacındayız" diye konuştu.

Törende, son olarak jandarma personelinin kullandığı araç, gereç ile silah ve teçhizattan oluşan sergi gezildi.

- Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title