Haberler

Sivas'ta İş Bırakma Eylemi

Karayolları 163. Şube Şefliğinde taşeron olarak çalışan 39 işçi, işten çıkarılan arkadaşlarına destek olmak için iş bıraktı.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Karayolları 163. Şube Şefliğinde taşeron olarak çalışan 39 işçi, işten çıkarılan arkadaşlarına destek olmak için iş bırakma eylemi yaptı.

Karayolları 163. Şube Şefliği önünde toplanan işçiler adına açıklama yapan Ayhan Yüksel, 75 günlük maaşlarını geçen ayın sonunda güçlükle aldıklarını iddia etti.

Firma yetkililerinin çalışanlar üzerinde baskı kurma ve yıldırma politikası uyguladığını ileri süren Yüksel, şöyle konuştu:

"Önce 3 arkadaşımızı işten çıkardılar. Daha sonra Suşehrili iki arkadaşımızı Erzincan'a başka şubeye gönderdiler. Yıldırmayla işten çıkartmaya çalışıyorlar ama bizler birliğimizi göstereceğiz. Kimsenin işten çıkartılmasını istemiyoruz. Maaşlarımızın ve sigortalarımızın zamanında yatmasını istiyoruz. Arkadaşlarımızın Samsun'a, Erzincan'a gönderilmesini istemiyoruz. Suşehri'de huzurlu şekilde çalışmak istiyoruz. Bu nedenle iş bırakma eylemine başladık. İş bırakma eylemine gerekirse gece-gündüz devam edeceğiz."

İşçilerin şube şefliği önündeki bekleyişleri sürüyor. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Ayhan Yüksel Erzincan Suşehri Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title