Haberler

Sivas'ta 'Hobbit' Evlerinin İlk 2'si Tamamlandı

Güncelleme:

Sivas Belediyesi'nin, dünya genelinde gişe rekorları kıran 'Yüzüklerin Efendisi' ve 'Hobbit' filmlerinden esinlenerek tasarladığı yamaç evlerinin ilk ikisi tamamlandı. Butik otel tarzı evler için şimdiden yoğun talep oluştu.

John Ronald Reuel Tolkien yazarlığını yaptığı, Peter Jackson tarafından sinema filmi olarak çekilen 'Yüzüklerin Efendisi' ve 'Hobbit' filmi serilerinde yer alan ve Hobbit karakterlerinin yaşadığı küçük tepeler içine gömülen evlerden esinlenen Sivas Belediyesi, kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı'na benzeri evler inşa etti. Film kahramanı cücelerin yaşadığı evlerin büyüklüğündeki yamaç evleri yapım aşamasında büyük ilgi gördü. 1+1 olarak inşa edilen ve içerisinde mutfak, banyo, yatak odası bulunan 65 metrekarelik yamaç evlerinin ilk 2'si tamamlandı. Talebe göre 50- 100 arasında yapılması planlanan evlerin ilk modellerine şimdiden yoğun talep oluştu.

DAHA ŞİMDİDEN YOĞUN BİR TALEPLE KARŞILAŞILDI

Dağ yamaçlarına gömülü olarak inşa edilen evlerin dayalı döşeli olarak haftalık ve aylık süre zarflarında kiraya verileceği belirtildi. Belediye Başkanı AK Partili Sami Aydın, projenin ülke genelinde tanındığını belirterek, şimdiden yoğun bir taleple karşılaştıklarını vurguladı.

Yaz-kış hizmet vermesi planlanan proje ulusal basına yansıyınca büyük ilgi çekmişti.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

John Ronald Reuel Tolkien Sivas Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Hakan Şahin:

Sami bey daha iyi projeler yap bunlar boş reklam haberi 2 ulusal basına çıktın diye iki de bir önümüze koyma kıytırık evleri geldin geleli oturuyorsun eşini akrabanı el altından işe alıyorsun anca bir de o ziyaretime geldi bu ziyaretime geldi diye faceye atıp duruyorsun uyan artık. Sivas''ın umuduydun başlı başına hayal kırıklığı oldun

4
0
yanıtYanıtla
T.C:

Bu evlere ayakkabi kutulari para kasalarida konacakmi?bizim evde yokta...

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title