Haberler

Sivas'ta 'Hanımlar Kültür Merkezi'ne 'Özgecan Aslan' İsmi Verilecek

Sivas Belediyesi, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın adını yaşatmak için kentte yeni yapılacak 'Hanımlar Kültür Merkezi'ne 'Özgecan Aslan' ismini verecek.

Sivas Belediyesi, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın adını yaşatmak için kentte yeni yapılacak 'Hanımlar Kültür Merkezi'ne 'Özgecan Aslan' ismini verecek.

Sivas Belediyesi, 1 Haziran'da Bahtiyarbostan Mahallesi'ne yapılacak kadınlara yönelik  kültür merkezine 'Özgecan Aslan' ismini vermeyi kararlaştırdı. Sivas Belediye Başkanı Ak Parti'li Sami Aydın, Özgecan'ın babası Mehmet Aslan'ı arayarak başsağlığı dileklerini ilettiğini ve acılarını paylaştığını belirterek, şöyle dedi:

"Yeni yapacağımız hanımlar kültür merkezine Özgecan'ın adını vermek için kendilerinden izin istedim. Sağolsun babası Mehmet Bey de bu durumdan memnun oldular. Tabi onların acıları çok büyük, kendilerini anlıyoruz. Türkiye bu anlamda infialde desek yeridir. Böyle bir katliamı yapanları şiddetle kınıyoruz. Bunların tekrar yaşanmaması için hepimize görevler düşüyor. Olanları unutmamalıyız, yenilerinin olmaması için de neler yapmamız gerektiğini çok iyi planlamalıyız."

Türkiye'yi ayağa kaldıran cinayet karşısında duyarsız kalmamak için bu tür bir projeyi uygulamaya koymak istediklerini vurgulayan Başkan Aydın, şöyle konuştu:

"Hanımlar kültür merkezine Özgecan'ın özgeçmişi ve fotoğrafının da yer alacağı bir alan planladık. Oraya gelen hanım kardeşlerimiz bu olayı orada yad edecekler. İnşallah onun adına da bir Fatiha okuyacaklardır. İnşallah 1 Haziran itibarıyla projemizi başlatacağız ve 2015 yılı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Bu vesileyle tekrar Özgecan'ın ailesi başta olmak üzere bütün sevenlerine ve Türk halkına başsağlığı diliyorum." - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Aslan Tarsus Mersin Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title