Haberler

Sivas'ta "Görme Engelli Bireylerin Bilişim Teknolojilerine Erişimi" Paneli

Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Eğitimde Görme Engelliler Derneği Sivas İl Temsilciği tarafından, "Görme Engelli Bireylerin Bilişim Teknolojilerine Erişimi ve Toplumsal Hayata Katılımı" paneli düzenlendi.

Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Eğitimde Görme Engelliler Derneği Sivas İl Temsilciği tarafından, "Görme Engelli Bireylerin Bilişim Teknolojilerine Erişimi ve Toplumsal Hayata Katılımı" paneli düzenlendi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, Sivas Belediyesi olarak engelli bireylere her zaman yardıma hazır olduklarını belirtti.

Herkesin engelli olmaya adal olduğunu dile getiren Özaydın, onların her türlü teknoloji imkanından yaralandıklarını görmekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tuncay Baral ise toplumda farkındalık oluşturmak adına böyle etkinliklere destek verilmesi gerektiğini belirtti. Baral, okullarında engellilere yönelik eğitimlerin verilmesinde kendilerine destek veren Belediye Başkanı Sami Aydın'a teşekkür etti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Dağüstü de görme engellilerin teknoloji kullanımı konusundaki çalışmaların hızlandığını belirtti. Bu panelin amacının farkındalık kazandırmak olduğunu dile getiren Dağüstü, belediye olarak bu tür çalışmalara destek verdiklerini aktardı.

Konuşmaların ardından, Selman Devecioğlu'nun yönetimindeki panelde Eğitimde Görme Engelliler Derneği Başkanı Emre Taşgın erişilebilirlik kavramı ve ülkemizde gelinen nokta, Türkiye Bilişim Derneği engelliler bilişim uzaman grup koordinatörü İbrahim Elibal engellilerde bilgisayar kullanımı, Bilişimci Amine Ennur Aksoy da mobil iletişim teknolojilerinin engelli bireylerin eğitim süreçlerine katkısı konularında sunum yaptı.

Panelin sonunda Özaydın, Devecioğlu ve konuşmacılara teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Özaydın Sivas Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

safiye karaman:

sayın Ahmet dagüstü bey görme engellilerde ciddi bir engellidir sürekli haberlerde işitme engelliler için projeler ve insanlar görüyoruz bizim sorunlarımız daha büyük görme ve diger engelliler neden çok önemsenmiyor dinliyoruz sürekli işitme engellilerin sorunları lütfen birazda bize kulak verin birazda haberlerde bizden bahsedin bizlerinde hayatını kolaylaştırın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title