Haberler

Sivas'ta "Gezici Giyim Mağazası" Açıldı

Güncelleme:

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Cengiz "Sivas'ın Türkiye'de ismi büyük, sosyal olaylarda Sivas'ın etkin olmasını Deniz Feneri Derneği ailesi olarak arzuluyoruz." dedi.

Sivas'ta, Deniz Feneri Derneğince "gezici giyim mağazası" açıldı.

"Bir Yetim Büyütüyorum" sloganıyla Selçuklu sokakta açılan mağazada, ihtiyaç sahiplerine giysi, gıda ve eşya yardımı yapılacak. 10 gün açık kalacak mağazada, bin 500 yoksul aileye giyim, 350 aileye de gıda ve eşya yardımı yapılacak.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, açılış öncesinde yaptığı konuşmada, gezici giyim mağazasının altıncısını Sivas'ta açtıklarını söyledi. İyilik için Sivas'a geldiklerini belirten Cengiz, " Sivas'ın Türkiye'de ismi büyük, sosyal olaylarda Sivas'ın daha etkin olmasını Deniz Feneri Derneği ailesi olarak arzuluyoruz. Gerek Türkiye'de, gerek mazlum dünyada, Türkiye'nin ve sivil toplumun gelişimine paralel olarak inşallah Sivas'ın ismini daha çok duyurmak istiyoruz" diye konuştu.

Sivas Valisi Alim Barut ise Deniz Feneri Derneği'nin faaliyetlerini kurulduğundan beri takip ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Deniz Feneri Derneği örnek bir kuruluş, iyilik yapmaya heves eden, iyilik yapmasına kendisine bir görev olarak bilen bunun sorumluluğunu bilen arkadaşlardan oluştuğunu yakinen biliyorum. Mağaza Sivas'a hayırlı olsun. Deniz Feneri Derneği ailesine teşekkür ediyoruz."

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin de derneğin açılışında emeği geçenlere teşekkür ederek, şöyle devam etti:

"Bizim hedefimiz sosyal devletin gereği olan, herkese ulaşabilmek, bu tip yardımları yapabilmek. Büyük ülke olmanın gereklerinden biri de Deniz Feneri gibi dünyanın dört bir tarafına, Türk Bayrağını dalgalandıran, bizim bu yardımlaşma duygumuzu götüren sivil toplum örgütleriyle birlikte olmak. Bunlarla birlikte Anadolu Ajansı ve TRT'yi de söyleyebiliriz, eğer biz küresel güzel olacaksak, devletle ve sivil toplum kuruluşlarıyla olacağız."

AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan da, dünyanın neresinde bir mağdur bir mazlum varsa, Türkiye'nin devlet olarak, sivil toplum örgütleri olarak o mazlumun ve mağdurun yanında olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Cengiz ve beraberindekiler kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi. - Sivas

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Cengiz Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title