Haberler

Sivas'ta Fetö/pdy Davası

Sivas'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan aralarında askerlerin de bulunduğu 12 sanık hakim karşısına çıktı.

Sivas'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan aralarında askerlerin de bulunduğu 12 sanık hakim karşısına çıktı.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, haklarında "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından dava açılan 9'u tutuklu 12 sanık ile avukatları ve sanık yakınları katıldı.

İlk kez hakim karşısına çıkan sanıkların kimlik tespiti yapıldı, daha sonra sanıkların dinlenilmesine geçildi.

Tutuklu askerlerden K.Ö, savunmasında, terörle mücadele etkin olarak görev aldığını söyledi.

Darbe girişiminden bilgisi olmadığını ve darbeye karşı olduğunu öne süren K.Ö, terör örgütü suçuyla yargılanmasının onurunu kırdığını belirterek tahliyesini istedi.

Tutuklu eski öğretmen M.K. da üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini, örgüt üyesi olmadığını ve onların faaliyetlerine katılmadığını söyledi.

Tutuklu askerlerden N.T. ise terör örgütü üyesi olmadığını ve hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.

Diğer sanıkların da ifadelerinin alınmasıyla yaklaşık 13 saat süren duruşma sonunda, mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıklardan M.G'nin adli kontrol şartlarından imza atma zorunluluğunun kaldırılmasına karar verdi.

Sanıkların "ByLock" ve HTS kayıtlarının istenmesi ve tanıkların dinlenmesi için duruşma 10 Kasım'a erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title