Haberler

Sivas'ta Cumhuriyet Gazetesi Protestosu

Güncelleme:

Sivas'ta çok sayıda STK, İslam'a yapılan saldırılara tepki göstererek, Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini yayınlayan Cumhuriyet Gazetesinin nüshasını yaktı.

Sivas'ta faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum kuruluşu, Fransa'da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından İslam'a yapılan saldırılara tepki göstererek, Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi'nin nüshasını yaktı.

Kent meydanında gerçekleştirilen açıklamaya Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, Sağlık-Sen ve Anadolu Gençlik Derneği başta olmak üzere 17 sivil toplum kuruluşu ile Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu ve partililer katıldı. Ellerinde Hz. Muhammed'in isminin yazılı olduğu dövizleri taşıyan grup, üzerinde "Canlar sana feda olsun ya Resulullah" yazılı pankart açtı. Yaklaşık 150 kişilik grup adına basın bildirisini okuyan Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, batının haklı çıkmak için Müslümanları terörist gösterdiğini ve Charlie Hebdo'nun yeni bir senaryo olduğunu belirterek, "Yaşananlara sebep olan necis küfür dergisi, haçlı seferinin zihinsel kodlarını taşımaktadır. Yine bu dergi İslam'ın kutsallarını yeniden hicvederek saldırılarına devam edeceği küstahlığını göstermiştir. Yaptıkları bu ahlaksızca saldırılar ile İslam coğrafyasını tahrik etmeye devam etmektedirler. Bilinmelidir ki bu olayların tekerrür etmesi halinde bunun tek sorumlusu, sorumsuz davranan siyonist batı ve işbirlikçileri olacaktır" dedi.

CUMHURİYET GAZETESİ'NE TEPKİ

Açıklamanın devamında Cumhuriyet Gazetesi'ni eleştiren Zileli, "İslam dininin değerlerine saygısızlık yaparak Avrupa'da İslamofobi hareketine benzin taşıyan Charlie Hebdo'ya Türkiye'de yayın yapan bir gazetenin ve bazı yazarların sahip çıkması son derece manidar görünüyor. Bu davranış Müslümanlar tarafından asla kabul edilebilir bir davranış değildir. Paris'te yaşanan Charlie Hebdo dergisi baskınından sonra Cumhuriyet Gazetesi'nin söz konusu derginin kapağının köşe yazarları aracılığıyla terör eylemlerinin İslam dinine izafe etmesi mantık dışı bir tutumdur" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından Cumhuriyet Gazetesi nüshasını yakarak dağıldı. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Charlie Hebdo Sivas Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

tuncay şanlı:

abiii

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title