Haberler

Sivas'ta 'Çanakkale Şehitleri' Anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle Sivas’ta Yukarı Tekke Mezarlığı’ndaki şehitlikte tören düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle Sivas'ta Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki şehitlikte tören düzenlendi.

Tören, Sivas Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Sivas Belediyesi, Muharip Gaziler Derneği ve Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Şehitlik Abidesi'nde çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte şehitler için saygı atışı yapıldı. Vali Alim Barut'u şeref defterini imzalaması yazdığı metni okumasının ardından Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Vali Alim Barut ve beraberindekiler daha sonra şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Bazı şehit ailelerinin mezarların başında gözyaşı döktüğü görüldü. Barut ve beraberindekiler daha sonra şehit olan askerlerin kişisel eşyalarının sergilendiği Şehitler Müzesi'ni gezdi.

Şehitlikteki programın ardından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde Sivas Lisesi'nin hazırladığı Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Sivas Lisesi öğrencilerin hazırladığı Çanakkale konulu oratoryo gösterisinin ardından anma programı sona erdi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Garnizon Komutanlığı Çanakkale Sivas Politika Güncel Haberler

title