Haberler

Sivas'ta "Bugünün Çiçekleri, Yarının Gelecekleri" Projesi Tanıtıldı

Sivas'ta merkeze bağlı Zengi İlkokulu tarafından oluşturulan "Bugünün Çiçekleri, Yarının Gelecekleri" projesinin açılış toplantısı yapıldı.

Sivas'ta merkeze bağlı Zengi İlkokulu tarafından oluşturulan "Bugünün Çiçekleri, Yarının Gelecekleri" projesinin açılış toplantısı yapıldı.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Zengi İlkokulu öğretmenlerinden ve proje eğitimcisi Gökhan Genç, projenin amaçlarından bahsetti.

Projeyle Zengi, Gümüşdere, Alahacı ve Gaziköy ilk ve ortaokullarında eğitim kalitesini artırarak, öğrencilerin derslerinde başarılı olmalarına destek olmak olduğunu anlatan Genç, şunları kaydetti:

"Köyler için 'Alo, okumak istiyorum' telefon hattı kurarak eğitim sistemi dışındaki öğrencilerin siteme kazandırılmasına destek olmayı okula gönderilmeme riski bulunan kız çocukları için okul ortamını cazip kılarak, örgün eğitim içinde kalmalarına destek olmayı amaçlıyoruz. İl merkezinde kız çocuklarının okutulması konusunda konferans düzenleyerek bilinç oluşturmak, kız çocuklarının okutulması konusunda Gümüşdere, Kurtlapa, Olukman, Kuzören, Yıldız, Yakupoğlan, Çeltek, Gaziköy, Hıdırnalı, Alahacı, Ovacık, Zengi, Ozmuş, Posuk, Başsöğüt, belde ve köylerindeki ailelerde farkındalıklarının artırılmasına katkı sağlamak ve geziler düzenleyerek, kız çocuklarının okutulmasında motivasyon sağlamayı hedefliyoruz."

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ve Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Tan'da proje emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantıya Vali Alim Barut'un eşi Miyase Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın eşi Yurdagül Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Gökhan Genç Gümüşdere Sivas Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title