Haberler

Sivas'ta "Bilinçaltı Mesajlar ve Algı Yönetimi Konferansı" Düzenlendi

Sivas Belediyesince çizgi filmlerdeki tehlike, medyanın görünmeyen yüzü, davranışlarımızın nasıl yönlendirildiği, reklam ve dizi sektörünün bilinmeyenleri gibi konulara dikkat çekmek amacıyla "Bilinçaltı Mesajlar ve Algı Yönetimi Konferansı" düzenlendi.

Sivas Belediyesince çizgi filmlerdeki tehlike, medyanın görünmeyen yüzü, davranışlarımızın nasıl yönlendirildiği, reklam ve dizi sektörünün bilinmeyenleri gibi konulara dikkat çekmek amacıyla "Bilinçaltı Mesajlar ve Algı Yönetimi Konferansı" düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, konferansta yaptığı konuşmada, günümüzde algı yönetiminin kötü niyetli kişilerce olumsuz yönde kullanıldığını belirtti.

Tüketim toplumunda, insan sağlığına, insan ahlakına zararlı ürünleri üretenlerin doğrudan yapamadıkları etkiyi birçok masum ürün ve sanat eserinin içine gizleyerek yaptıklarına dikkati çeken Karaca, "Özellikle teknolojik gelişime bağlı olarak televizyon, internet gibi kitle iletişim araçlarının içinde olan sinema, dizi, belgesel gibi insanların severek takip ettiği sanat ürünlerinin içinde hiç istemediğiniz materyallerin reklamı yapılmaktadır" ifadesini kullandı.

Daha sonra Araştırmacı-Yazar Dr. Sefer Darıcı, konferansta algı yönetiminin tarihçesi, subliminal mesajının nasıl kullanıldığı hakkında sunum yaptı.

Reklam ve film sahnelerinden alıntılar yapan Darıcı, şunları kaydetti:

"Gözün arkasında fovea denilen bir nokta var. Bu nokta bilinçli olarak zihnimizi veremediğimiz birçok şeyi kaydeder, hafızaya alır. Tüm duyularımızın eşik sınırı var. Örneğin, karanlık bir gecede 50 kilometreden mum ışığını, 8 litrelik bir suda 1 çay kaşığı şekeri, 6 odalı evde en dip odadan bir damla esansı beynimiz algılayabiliyor. Bu sebeple algının bilinçli olarak yönlendirilmesi kadar, bu eşik değerler kullanılarak yapılan bilinç düzeyinin altındaki veriler daha tehlikeli olarak kullanılabiliyor."

Konferansın sonunda Karaca, Darıcı'ya plaket verdi. Konferansa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Naci Süha, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Erdal Karaca Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title