Haberler

Sivas'ta "Bahçem Şen Gönlüm Şen" Projesi Tanıtıldı

Sivas'ta, Muzaffer Sarısözen Ortaokulu tarafından hazırlanan "Bahçem Şen Gönlüm Şen" yenilikçilik projesinin tanıtımı yapıldı.

Sivas'ta, Muzaffer Sarısözen Ortaokulu tarafından hazırlanan "Bahçem Şen Gönlüm Şen" yenilikçilik projesinin tanıtımı yapıldı.

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Muzaffer Sarısözen Ortaokulunda sergiler ve kermesi kapsayan yıl sonu etkinliği düzenlendi.

Okul bahçesinde organize edilen programda dönem içindeki başarı ve faaliyetlerinden dolayı öğretmen ve öğrenciler için ödül töreni yapıldı.

Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Tan, birinci dönem yapılan TEOG sınavında okul birincisi olan Gökçe Bengüsu Çubukçu ve ikinci dönem gerçekleştirilen sınavda kesin olmayan sonuçlara göre 120 soruyu doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan Rümeysa Akkaş'ı tebrik ederek altınla ödüllendirdi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celal Karahan da "Bahçem Şen Gönlüm Şen" projesinde emeği geçen okulun görsel sanatlar öğretmeni Hatice Çiltaş Altan'a plaket ve çiçek takdim etti. Karahan, geçen yıl düzenlenen "Eğitimde Sivasi Hareketi" projesinin Türkiye birincisi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Geçen yıl okullarımızdan yeterli düzeyde başvuru elde edememiştik. Bu sene 200'ün üzerinde yenilikçilik ödülleri proje başvurumuz var. İnşallah hocamızın hazırladığı proje Türkiye birincisi olur. Okullarımızdan inşallah bütün dallarda Türkiye birinciliği elde ederiz. Ayrıca geçen yıl ilimizde TÜBİTAK projelerinde 25 başvurumuz vardı. Bu yıl bilim fuarları başvuru sayısı 90'a çıktı, 90 okulumuzda proje yapıyoruz. Bu şu anlama geliyor, her okulumuz TÜBİTAK projelerinde 5 bin lirayla destekleniyor. İlimize toplam 500 bin lira katkı sağlanmış oluyor."

Program, kermes açılışı, Türk Halk Müziği dinletisi, oyun, yarışmalar ve Sivas Motosiklet Kulübünün tanıtımıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Harun Tan Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title