Haberler

Sivas'ta "Amatörün Enleri" Ödül Töreni Düzenlendi

Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Taha Akgül, Sivas'ta Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Sporun Enleri" ödül törenine katıldı.

Akgül, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, güreşçi olan babası sayesinde bu sporla tanıştığını söyledi. İlk başlarda güreşte başarılı olamadığını ve ara verip eğitimine devam ettiğini belirten Akgül, daha sonra hocaları sayesinde spora tekrar döndüğünü anlattı.

Çalışmalarına ağırlık vererek başarıyı yakaladığını vurgulayan Akgül, "Her seferinde biraz daha üzerine koyarak hocalarımı mahcup etmedim" dedi.

Akgül, aldığı madalyaları memleketine armağan ettiğini belirterek, "Biz bu memleketin çocuğuyuz. Güreş Sivas'ta tarih boyunca en başarılı branştır. Tarihe baktığımız zaman Ahmet Ayık, Sebahattin Öztürk, Hamza Yerlikaya, Gökhan Yavaşer ve Arif Kama gibi büyük şampiyonlar Sivas'ta yetişmiştir" diye konuştu.

"Şampiyonlara dokunabilmek bizim için bir hayaldi"

Kendisinin de şampiyonları karşılayarak büyüyen bir sporcu olduğunu aktaran Akgül, şunları kaydetti:

"Onlara dokunabilmek, bir şampiyonla konuşabilmek bizim için hayaldi. Biz bunları başardık, inşallah sizler de ileride çalışarak, düzenli beslenerek yeni şampiyonluklar elde edersiniz. Sivas'ın bunlara ihtiyacı var. Sivas şampiyonlar çıkartmaya alışmış bir şehirdir. İnşallah bunların devamı gelecektir. İnşallah bende 2016 Rio Olimpiyatlarında altın madalyayı getiririm ve yine sizlerle birlikte olmak nasip olur."

Sivas Valisi Alim Barut ve Belediye Başkanı Sami Aydın da konuşmalarında çeşitli spor branşlarında derece elde eden sporcuları ve Dünya Şampiyonu Taha Akgül'ü tebrik etti.

Çeşitli spor branşlarında derece elde eden çok sayıda sporcuya il protokolü tarafından hediyeler verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Taha Akgül Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title