Haberler

Sivas'ta Aile Hekimleri İş Bıraktı

Sivas'ta aile sağlığı merkezi çalışanları, çalışma koşullarına tepki göstermek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Sivas'ta aile sağlığı merkezi çalışanları, çalışma koşullarına tepki göstermek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yapan Sivas Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ömer Faruk Güzelimdağ, Aile sağlığı merkezleri acil servis değildir dedi.

Sivas'ta aile sağlığı merkezi çalışanları, aile hekimlerinin cumartesi günleri nöbet tutmasını öngören uygulamayı protesto etmek amacıyla 1 günlük grev kararı aldı. İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde gerçekleştirilen eyleme, Türk Tabipler Derneği, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, Türk Sağlık Sendikası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Sivas Aile Hekimleri Derneği katıldı. Yaklaşık 100 kişilik grup adına basın bildirisini okuyan Aile Hekimleri Derneği Sivas Şube Başkanı Ömer Faruk Güzelimdağ, aile hekimliği çalışanlarına yapılan baskının artık dayanılmaz hale geldiğini ifade ederek, Bakanlık, aile sağlığı merkezlerini 'acil' gibi göstermeye çalışarak halkımızı yanıltmaktadır. Aile sağlığı merkezleri acil servis değildir, koruyucu sağlık hizmetlerine öncelik vererek halkımızın geleceği için çalışan merkezlerdir. Herkesin kendi aile hekiminden hizmet alması prensibi yerine, nöbetçi hekimden hizmet almasının getirilmesi, aile hekimliği uygulamasının bitirerek, bu yerlerin aile sağlığı merkezi olma özelliğini kaybettirecektir. Bu şekilde eski sağlık ocağı sistemi tekrarar getirilmek istenmektedir dedi.

BİZ BU İHANETİN İÇİNDE OLMAYACAĞIZ

Aile hekimliği uygulamasına sağlık bakanlığından daha fazla önem verdiklerini ve iyi bir aile hekimliği uygulamasına sahip olmak için herkesten fazla çalıştıklarını belirten Güzelimdağ, Aile hekimliği ve aile sağlığı çalışanlarına haftada 6 gün, günde 12 saatten ayda 300 saat çalışma süresi getirmek isteyen bakanlık, bu çalışma sürelerinin uluslararası çalışma kanunlarına, insan haklarına ve Anayasamızın 'dinlenme' hakkına aykırı olduğunu bilmemekte midir Biz aile hekimliğine sahip çıkıyoruz, siz de çıkın. Bu uygulamayı bitirenler ileride 'Sağlık sistemine ihanet edenler' olarak anılacaktır. Biz bu ihanetin içinde olamaycağız diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title