Haberler

Sivas'ta 3 Günlük Su Kesintisi Tepki Çekti

Sivas'ta şehir şebekesini besleyen ana boruda yaşanan patlama nedeni ile kentin 20 mahallesine 3 gün su verilemedi. Belediye Başkanı Sami Aydın, sorunun çözüldüğünü ve bugün şebekeye su verilmeye başlandığını açıkladı.

Sivas'ta kent merkezinin 3'te 1 su ihtiyacını karşılaşan Paşabahçe güzergahından gelen boruların, yeni yapılan yol altında kalması ve kaynak yerlerinden patlaması sonucu geçen hafta cuma günü su kesintisi yaşandı. Yaklaşık 20 mahalle 3 gün boyunca susuz kaldı. Belediyenin daha önce su kesintileri halinde mahallelere gönderdiği tanker uygulamasının da kaldırılmasıyla evlerde büyük sıkıntı yaşandı. Mahalleliler hazır su satın alarak veya kent merkezine yakın yerlerdeki sokak çeşmelerinden ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. Mahalleliler ani yaşanan su kesintisi nedeni ile 3 gün büyük sıkıntı yaşadıklarını, daha önce su ihtiyacını karşılamak için kullanılan tankerlerin de kaldırması nedeni ile belediyeye tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Ak Partili Sami Aydın şikayetlerin artması üzerine bir açıklama yaptı. Cuma günü yaşanan arızanın suyun verildiği Paşabahçe güzergahındaki yol çalışmasından kaynaklandığını belirten Aydın, "Yolun altından çelik borular geçiyor. Özellikle yağmurların da aşırı yağmasıyla alttaki borulara daha fazla basınç yansıyor. Bundan dolayı çelik borunun ek yerinde bir kırılma meydana geldi. Bunu takip ettikten sonra devamında bir boruda daha kopma meydana geldi. Bugün sabah 08.30 itibariyle hatta su verildi. Ancak suyu etap etap vermek zorundayız. Tekrar kırılma riski olacağından yavaş yavaş veriyoruz. Bazı mahallere su ulaştı. Bugün bir kaç saat içerisinde tamamına ulaşacaktır." dedi. Boruların yol altında kalmasının bu sıkıntıyı tekrar ettirebileceğini belirten Aydın, "Biz bölgedeki askeri alan içerisinden 4 metrelik bir koridoru su borusu geçirmek üzere protokol yaptık. Bu çalışmayla ilgili ihale hazırlığını tamamladık. Yeni bir hat yapacağız. 4 milyon lira gibi maliyeti olan bir proje. Şehrin geleceği açısından zorunlu bir proje. Mevcut güzergahta ön gördüğümüz sorunlar daha kısa sürede karşımıza çıktı. Alt yapıya yapılan yatırım belki vatandaşı yapım aşamasında rahatsız ediyor. Gereksiz hizmet gibi algılanıyor. Sivas'ın alt yapısına biz ciddi yatırımlar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. İnşallah tekrar yaşanmaz. Bir evde suyun olmaması sıkıntı. Ama bu bizim elimizde olan bir şey değil, teknik bir arıza." ifadelerini kullandı.

Mahallelere tankerle su dağıtılmaması eleştirileri ile ilgili olarak ise, "Tankerle ilgili durum istisnai. 20 mahalle var ve bunların hepsine tanker ile su dağıtamayız. Bunun çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Orada bin 200'lük bir boru ve nadir bu tür şeyler olabilir. Boruda bir şey yok ama kaynaklarından kırılma oluyor. Bu borular yıllar önce yapılmış, ama kaynak noktaları korumaya alınmamış ve zayıflamış. Zamanında işçilik hatası olmuş. Bunları yapmamaya çalışacağız. Sivas'ta altyapı ile ilgili aşılamayacak sorunlar olduğunu düşünmüyorum. Biz bununla ilgili 6 ay önceden çalışmalarımızı başlattık." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Paşabahçe Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

sefilix:

çok güzel. hiç itiraz etmesinler. şikayet edip tekrar seçtiler akp li başkanı. o da yetmedi 3 vekil yolladılar. az bile yapıyor başkan.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title