Haberler

Sivas'ta 3 Bakanlı Açılışlar

Güncelleme:

Sivas'a gelen üç bakan, çağrı merkezi ve sevgi evlerinin açılışlarına katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Sivas'ta çağrı merkezi ve sevgi evlerinin açılışlarına katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik çeşitli açılışlara katılmak üzere özel uçakla Ankara'dan Sivas'a geldi. Havalimanında il protokolü tarafından karşılanan bakanlar daha sonra kent merkezinde yapımı tamamlanan Sivas Alo Net Çağrı Merkezi'nin açılışına katıldı.

YILMAZ, 'YÜZDE 4 BÜYÜME BEKLİYORUZ'

İlk aşamada 400 kişinin istihdam edildiği Alo Net Çağrı Merkezi'nin açılış programında konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dünyada ekonomik kriz yaşandığını ve bu krizin istihdamı daralttığını belirterek, "Herkes çalıştırdığı insanların sayısını azaltmaya bakıyor, bu da işsizliği artırıyor. Oysa biz Türkiye'de hem büyümeyi, hem de istihdam sayısını artırmayı hedefliyoruz ki işsizlik oranı düşsün. Geçen yıl frene bastık ve yüzde 2,2 büyüme oranı yakaladık. Bu büyüme oranı Avrupa'dan 20 kat büyük. Bu yılki büyümez oranımızı ise yüzde 4 oranında büyüme bekliyoruz. Bu da Avrupa'dan 40 kat büyük" diye konuştu.

'BİLİŞİMLE HER YER YAKIN'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise, açılışı yapılan çağrı merkezinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, "Bakan Fatma Şahin'in de gribal durumu var. Konuşmak istemedi, ben o görevi de aldım. Ben de hastayım, o yüzden fazla konuşamayacağım" diyerek sözlerine başladı.

Türkiye'de 20'den fazla ilde faaliyete geçirdikleri çağrı merkezlerinde 60 binin üzerinde gencin istihdam edildiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"İş, AŞ ve ekmek kapısı olan bu çağrı merkezleri de Türkiye'de teknolojinin gelişmesiyle beraber, bilişim yollarının artmasıyla beraber yeni yeni iş alanları olmaya başladı. Çağrı merkezi dendiğinde bundan 5-6 yıl önce bu da neyin nesi derdiniz? Artık bilişimle her yer yakın oldu. Burada oturan genç kızlarımız ve delikanlılar Türkiye'nin her tarafından arayan vatandaşlarımızın derdine derman oluyor, sorularına cevap veriyor ve sorunlarını çözüyorlar. Yani, Türkiye'nin sesi ve gözü kulağı oluyor Sivas'taki gençlerimiz."

Sivas Alo Net Çağrı Merkezi'nde 400 kişinin işe başladığını ve gelecek yıl bu sayının iki katına çıkma hedeflerini ifade eden Bakan Yıldırım, "Başlangıçta rahatsızlığı nedeniyle konuşmasını uzatmayacağını belirtmiştim. Ama konuştukça sesim açıldı. Şimdi baktım iyi gidiyor. Hemşehrilerimi görünce hastalık falan kalmadı. Sizi görünce bütün dertlerimiz bitiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve il protokolü kurdele keserek çağrı merkezinde çalışanları ziyaret etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, çağrı merkezine gelen telefonlara cevap vererek arayanlara kendini tanıttı.

SEVGİ EVLERİNİ AÇTILAR

Bakanlar Şahin, Yıldırım ve Yılmaz ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindekiler Sivas Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sevgi Evleri'nin hizmet binası açılış törenine de katıldı.

0-6 yaş evleri ve 7-12 yaş çocuk evlerinden oluşan toplam 10 binanın hizmete girme töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Sivas'ın önemli bir şehir olduğunu belirterek, "10 yıldan beri çocuklarımızla alakalı çalışmalar yürütüyoruz. Başbakanımızın talimatıyla 'Önce çocuk' dedik. 10 yıldan beri fiziksel şartlarını geliştirdik. 3 bin çocuğumuz bu evlerde yaşıyor. Çocuk evleri açıyoruz. 3 bin çocuğumuz apartman dairelerinde yetişiyor. Kendi çocuklarımızla ilgili hayalimiz beklentimiz ne ise burada ki çocuklarımızdan da bunları bekliyor ve bu doğrultuda çalışmaya devam ediyoruz. Bu evlerin tamamlanmasında destek olan belediye başkanı ve herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sevgi Evleri Hizmet Binasının açılışını bakanlar Yıldırım, Yılmaz, Şahin ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik birlikte yaptı. Bakanlar, sevgi evlerinde kalan çocukların yaptıkları el sanatları çalışmalarından oluşan sergiyi de gezdi.

Bakanlar ve beraberindekiler daha sonra kent meydanında düzenlenen Gören Göz Projesi cihaz dağıtım törenine geçti. Yağmur altında yapılan programda kısa selamlama konuşmalarının ardından 135 görme engelliye Gören Göz navigasyon cihazı dağıtıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Fatma Şahin Ak Parti Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title