Haberler

Sivas'ta 23 Nisan Töreninde Çelenk Gerginliği

Sivas'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan programda, CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği kendi çelenklerini sunmadan programı bitiren Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ile kısa süreli gerginlik yaşadı. Soğuk nedeniyle öğrenciler zorlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında kent meydanındaki Atatürk Anıtı önünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Milli Eğitim Müdür Zekeriya Çınar, Sivas Polis Okulu Müdürü Fehmi Bozdağ, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler katıldı. Törende Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürlüğü'nce çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve törenin sona erdiği anons edildi.

Törene çelenk sunmak için gelen CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği ise kendi çelenklerini koymadan programın bitirilmesine tepki gösterdi, Mili Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ve görevliler ile tartıştı. Programda sadece kendilerinin çelenk konmasının bulunduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürü Çınar tören alanından ayrıldı.

Bu tartışmanın ardından alandan ayrılmayan CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ise Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra olayı alkışlarla protesto etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Halil Özdemir, "Biz görevimizin başındayız. Atatürk'ün ve Cumhuriyetin kazanımlarını korumaya devam edeceğiz. Bundan böyle de her milli bayramlarımız kutlanacaktır. Hiç bir tasaruffu biz tanımıyoruz. Çelenk sunumunda biz beklerdik ki Valilik ve il protokolü burada olsun ve bugünü halkımız ile kutlasınlar. Biz yazılı izni aldık. Çelenk sunumu için olur verildi. Buraya geldiğimiz zaman yalnızca bir kurumun Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenk sunduğunu gördük. Biz de çelenklerimizi sunmak istediğimiz zaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tasaruffuna uğradık. Fakat onlardan sonra biz yine çelenklerimizi sunduk. Atamıza saygı duruşunda bulunduk" dedi.

ÇOCUKLAR SOĞUK HAVADA ZOR ANLAR YAŞADI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında tören alanında bulunan çocuklar soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşadı. Potokol üyeleri mont ve kabanları ile törene katılırken, İstiklal Marşını okumak için tören alanına gelen Selçuk Ortaokulu öğrencilerinin kabanlarını ve montlarını çıkartarak anıtın yanına yığması dikkat çekti.

Tören boyunca sıfırın altında 1 derece havada titreyerek tören alanında bulunan çocuklar, programın bitmesi ile birlikte koşarak mont ve kabanlarını alıp giydi.

Suşehri ilçesindeki Emine Birler Anaokulu öğrencileri ise 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Çanakkale Savaşı ile ilgili tiyatro oyunu sergiledi. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zekeriya Çınar 23 Nisan Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title