Haberler

Sivas'ta 20 Mahalleye 3 Gün Su Verilemedi

Sivas'ta şehir şebekesini besleyen ana boruda patlama olunca 20 mahalleye 3 gün su verilemedi.

Sivas'ta şehir şebekesini besleyen ana boruda patlama olunca 20 mahalleye 3 gün su verilemedi. Belediye Başkanı Sami Aydın, bugün şebekeye su verilmeye başlandığını açıkladı.

Sivas'ta kent merkezinin 3'te 1 su ihtiyacını karşılaşan Paşabahçe güzergahından gelen boruların, yeni yapılan yol altında kalması ve kaynak yerlerinden patlaması sonucu geçen cuma günü su kesintisi olou. Yaklaşık 20 mahalle 3 gün boyunca susuz kaldı. Belediyenin daha önceki uygulamalarının aksine su kesintileri olan mahallelere tanker gönderilmeyince evlerde ciddi su sıkıntısı çekildi. Mahalleliler ambalajlı su satın alarak veya kent merkezine yakın yerlerdeki sokak çeşmelerinden ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. Mahalle sakinleri kesintisi nedeni ile 3 gün büyük sıkıntı çektiklerini ihtiyacı kısme karşılamak için tanker gönderilmemesi nedeniyle ile belediyeye tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Ak Partili Sami Aydın, cuma günü görülen arızanın suyun verildiği Paşabahçe güzergahındaki yol çalışmasından kaynaklandığını söyledi. Aydın, şöyle dedi:

"Yolun altından çelik borular geçiyor. Özellikle yağmurların da aşırı yağmasıyla alttaki borulara daha fazla basınç yansıyor. Bundan dolayı çelik borunun ek yerinde bir kırılma meydana geldi. Bunu takip ettikten sonra devamında bir boruda daha kopma meydana geldi. Bugün sabah 08.30 itibariyle hatta su verildi. Ancak suyu etap etap vermek zorundayız. Tekrar kırılma riski olacağından yavaş yavaş veriyoruz. Bazı mahallere su ulaştı. Bugün birkaç saat içerisinde tamamına ulaşacaktır."

Boruların yol altında kalmasının bu sıkıntıyı tekrar ettirebileceğini belirten Aydın,  bölgedeki askeri alan içerisinden 4 metrelik koridoru su borusu geçirmek üzere protokol yaptıklarını, bu çalışmayla ilgili ihale hazırlığını tamamladıklarını belirtirken, "Yeni bir hat yapacağız. Maliyeti 4 milyon lira olan şehrin geleceği açısından zorunlu bir proje. Mevcut güzergahta ön gördüğümüz sorunlar daha kısa sürede karşımıza çıktı. Altyapıya yapılan yatırım belki vatandaşı yapım aşamasında rahatsız ediyor. Bu gereksiz hizmet gibi algılanıyor. Sivas'ın altyapısına biz ciddi yatırımlar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. İnşallah tekrar yaşanmaz. Evde su olmaması sıkıntı. Ama bu bizim elimizde olan bir şey değil, teknik bir arıza."

Başkan Aydın, mahallelere tankerle su dağıtılmaması eleştirileri ile ilgili olarak, "20 mahallenin hepsine tanker ile su dağıtamayız. Boruda bir şey yok ama kaynak yerlerinde kırılma oluyor. Bu borular yıllar önce yapılmış, ama kaynak noktaları korumaya alınmamış ve zayıflamış. Zamanında işçilik hatası olmuş. Bunları yapmamaya çalışacağız. Sivas'ta altyapı ile ilgili aşılamayacak sorunlar olduğunu düşünmüyorum. Biz bununla ilgili 6 ay önceden çalışmalarımızı başlattık" diye konuştu. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Paşabahçe Sivas Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

omermobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Karşıyaka da susuz 4. Güne giriyoruz ve burada hala su yok. Bir saate gelecek deniliyor fakat tek damla dahi borulardan su akmıyor. En azından Sibeski daha sağlıklı bilgiler verebilir ancak buda yok.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title