Haberler

Sivas'ta 18 Sanıklı Fetö/pdy Davası

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 18 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 18 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ümit Erkan V, Adnan G, Sefa G, Ahmet Ali K, Ömer C, Fikret Ö, Ali Feyzullah Ş, Ferruh B, Erol P, Durmuş T. ile tutuksuz sanıklar Y.T, S.Y, İ.Ö.U, A.B. ve avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, duruşmanın ikinci gününde, kimlik kontrolünün ardından 3'ü tutuklu, 4'ü tutuksuz 7 sanığı dinledi.

Tutuklu sanıklardan Sefa G, "Tüm terör örgütlerini lanetleyen bir vatanseverken ihanetle suçlandım. Hiçbir suç işlemediğim halde 5 aydır cezaevindeyim. Sohbete katıldığım iddia ediliyor. 2008-2012 yılları arasında bazı dini programlara katıldım. Ben de her muhafazakar gibi bu yapının İslam'ı yayma gayreti içinde olduğunu düşünüyordum." dedi.

"Akademisyen imamı" V.T'nin kendisini bu yapıya kazandırmak için hedef aldığını iddia eden Sefa G, "ByLock kullanmadım, bu konuda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. FETÖ'yü tüm kalbimle lanetliyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum." diye konuştu.

"Sohbet abisi" olduğu öne sürülen tutuklu sanık Erol P. ise üniversite döneminde bu yapıyla ilgisi olmadığını savunarak, şunları anlattı:

"Kendimi çok iyi bir Türk milliyetçisi olarak görüyorum. Görev yaptığım Kangal'da Ülkü Ocakları başkanlığı yaptım. Telefonda görüştüğüm dershane müdürü C.K, çocuklarımı gönderdiğim dershanenin müdürü. İlçede başka dershane olmadığı için çocuklarımı onların dershanesine gönderdim. Bu yapıyla tek bağım, çocuklarımı devlet kontrolü altındaki dershanelerine göndermiş olmamdır. Üzerime atılı hiçbir suçu kabul etmiyorum. Bu hain ve adice darbe teşebbüsünü ben de medyadan öğrendim. Darbe eyleminde bulunmadığım gibi öven bir ifadede de bulunmadım. Darbe girişiminde askerler bulunmuştur, benim onlara bir yardımım olmamıştır. Ben edebiyatçıyım, dini sohbet verebilecek kapasitede olduğumu düşünmüyorum. İddianamede ByLock kullandığım yer alıyor, bu programı kesinlikle kullanmadım. Bununla ilgili somut bir delil de yok. 17 yıldır öğretmenim, bugüne kadar hiçbir suç işlemedim. Devletime karşı suç işlemek de hiç aklımdan geçmedi."

Tutuklu sanık Adnan G. de V.T'nin "akademisyen imamı" olduğuna dair bilgisi bulunmadığını, dünya görüşü ve ideolojisiyle ilgili de bilgi sahibi olmadığını iddia etti.

Ankara'daki evinde Fetullah Gülen kitapları ve Zaman gazetesi ekleri bulunmasıyla ilgili de konuşan Adnan G, evindeki 12 bin kitap arasından aleyhinde delil olabileceklerin seçildiğini savunarak, tutuksuz yargılanmayı talep etti.

Doktorlara yönelik oluşturulan sohbet grubunun sorumlusu olduğu iddiasıyla yargılanan tutuksuz sanık Y.T, kızının 2005'te yüzde 75 burslu olarak Sultan Murat Kolejini kazandığını ve öğretmenlerin tavsiyesiyle sohbetlere gitmeye başladığını anlattı.

Cemaat içinde aktif olmadığını ve para toplamadığını öne süren Y.T, 2013'te FETÖ'den tamamen koptuğunu belirterek, beraatini talep etti.

Tutuksuz sanık İ.Ö.U, düzenli olmamakla birlikte sohbetlere katıldığını, hasta doktor ilişkisi nedeniyle yapıya üye olduğunu ve bilmediği birçok kişiyle de konuştuğunu söyledi.

Tutuksuz sanıklardan A.B. de başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerini lanetlediğini belirtti.

Mahkeme heyeti, Bolu'da görev yapan tutuksuz sanık F.T'nin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile dinlenmesi için duruşmayı 30 Aralık'a erteledi.

Soruşturma kapsamında hakkında dava açılan firari sanıklar H.D, V.T. ve R.B'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title