Haberler

Sivas'ta '10. Birlik Aşuresi' Programı Düzenlendi

Sivas'ta, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) öncülüğünde 16 sivil toplum örgütünün desteğiyle '10.Birlik Aşuresi' programı düzenlendi.
Atatürk Kongre Müzesi ve Etnograf Müzesi Bahçesi'nde düzenlenen programa, Sivas Vali Yardımcısı...

Sivas'ta, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) öncülüğünde 16 sivil toplum örgütünün desteğiyle '10. Birlik Aşuresi' programı düzenlendi.

Atatürk Kongre Müzesi ve Etnograf Müzesi Bahçesi'nde düzenlenen programa, Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız, SESOB Başkanı Beşir Köksal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı kerim tilavetinin okunmasının ardından konuşan SESOB Başkanı Beşir Köksal, Muharrem ayının kutsal bir ay olduğunu ifade etti. Geçmiş ümmetlerin ve peygamberlerin kurtuluşlarının Muharrem ayında gerçekleştiğini belirten Köksal, " Muharrem ayı, orucun ve aşure tatlısı gibi uygulamaların gerçekleştiği bir aydır. Muharrem ayı ve aşure günü Hazreti Hüseyin'nin Kerbela'da şehit edilmesiyle birlikte daha da farklı anlam kazanmaktadır" şeklinde konuştu.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise Türkiye'de aşurenin Alevisi, Sunnisi ile herkesin ortak paydası olduğunu belirtti.

Konuşmalardan sonra Cem Vakfı dedesinin duasının ardından protokole ve vatandaşlara aşure ikram edildi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Nevzat Doğan Beşir Köksal Ürgüp Politika Güncel Haberler

title