Haberler

Sivas - Sp Lideri Kamalak Başbakanlıktan Uzaklaştırmak İçin Kongre Kararı Alınmış

Sp Lideri Kamalak Başbakanlıktan uzaklaştırmak için kongre kararı alınmışSaadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 22 Mayıs'ta yapılacak kongrede aday olmayacağını açıklamasıyla ilgili, Davutoğlu'nun önümüzdeki AK Parti kongresinde aday olması düşünülemez. Zaten başbakanlıktan uzaklaştırmak için bu kongre kararı alınmış.

Sp Lideri Kamalak Başbakanlıktan uzaklaştırmak için kongre kararı alınmış

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 22 Mayıs'ta yapılacak kongrede aday olmayacağını açıklamasıyla ilgili, Davutoğlu'nun önümüzdeki AK Parti kongresinde aday olması düşünülemez. Zaten başbakanlıktan uzaklaştırmak için bu kongre kararı alınmış. Yani sayın başbakanın görevine son vermek için kongreye gidildi dedi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şubesi'nin düzenlediği 'Seninle değişir bu dünya' isimli konferansa katılmak üzere öğle saatlerinde karayolu ile kente geldi. Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde düzenlenen konferansa akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansta, 'Dünya sistemi ve Türkiye' hakkında konuşan Kamalak, dünyanın birçok yerinde insanların açlıktan öldüğünü, oysa batı Avrupa ve Amerika'nın bazı bölgelerinde ise insanların aşırı şişmanlıktan öldüğünü söyledi.

GÖREVİNE SON VERMEK İÇİN KONGREYE GİDİLDİ

Daha sonra kentteki Susumışlar Konağı'na geçen Kamalak, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kamalak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, AK Parti'nin 22 Mayıs'taki olağanüstü kongresinde aday olmayacağını açıklamasıyla ilgili, Davutoğlu'nun önümüzdeki AK Parti kongresinde aday olması düşünülemez. Zaten başbakanlıktan uzaklaştırmak için bu kongre kararı alınmış. Yani sayın başbakanın görevine son vermek için kongreye gidildi. Son konuşmasında istifa edeceği anlaşılıyordu. O mesajlar öyleydi. Sanıyorum ki sayın Cumhurbaşkanı, 'Bu şekilde istifa etmen şık olmaz, en iyisi usulüne uygun bir biçimde görev değişimi olsun' demiş olmalı. Dolayısıyla sayın Davutoğlu'nun aday olması beklenmezdi dedi.

KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM

Kamalak, olası bir erken seçime ise tek başına katılacaklarını belirterek ülkenin yönetimine el koyacaklarını söyledi. Türkiye'nin, İsrail'in NATO nezdinde temsilcilik açması için veto hakkını kullanmadığını hatırlatan Kamalak, Önümüzdeki aylarda veya yıllarda İsrail NATO'ya üye olacaktır. Yani neticede Müslüman Türk askeri Yahudi askeri ile bir olup Müslümanlar ile savaşacaktır. Bu kabul edilemez bir durum diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Mustafa Kamalak AK Parti Sp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title